Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 160)

Tarifler

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı kırmızı mercimek 6 su bardağı su 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencereye alıp eritin, zeytinyağını da ekleyin ve soğanı …

Devamını oku »

Soslu Top Köfte

Soslu Top Köfte İçin Malzemeler; Yarım kilo kıyma 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı galeta unu 2 adet yumurta 1 fincan süt 2 yemek kaşığı mısır nişastası Kimyon Yenibahar Tuz Ayçiçek yağı (kızartmak için) Sosu İçin: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı et suyu (4 Kişilik) Hazırlanışı Bir …

Devamını oku »

Fırında Mücver Tarifi

Fırında Mücver İçin Malzemeler: 3 adet büyük boy kabak 1 kase rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı 1 demet taze soğan 2 çay bardağı un Yarım demet dereotu Yarım demet nane Yarım demet maydanoz 4 adet yumurta 1 tatlı kaşığı pul biber 1 kahve fincanı zeytinyağı (6 Kişilik)  Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın ve kabakları çukur bir kabın içine rendeleyin. …

Devamını oku »

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç İçin Malzemeler • 500 gram tavuk eti (tercihen kalça şiş tarafı) • 3 adet büyük boy patates • 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik • 1 su bardağı su • Tuz Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç Tarifi; Patateslerin kabuğunu soyup cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın. Tavuk etini de ceviz büyüklüğünde doğrayıp kurutulmuş kekik ile harmanlayın. Emsan Kamelya Efes Tencereyi …

Devamını oku »

Ispanaklı Gül Börek

Ispanaklı Gül Börek İçin Malzemeler: Börek hamuru için: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için) Harcı için: 1 kilo ıspanak 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı …

Devamını oku »

Şekerpare Tatlısı  

Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram margarin 20 gram tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4-4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şurubu için: 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıcak su 2 su bardağı soğuk su Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı (6 Kişilik) Hazırlanışı: Oda …

Devamını oku »

Karadut Reçeli

Karadut Reçeli Malzemeler: 500 gram taze karadut 500 gram toz şeker Yarım litre su Yarım limonun suyu Yarım çay kaşığı tuzsuz tereyağı Karadut Reçeli Hazırlanışı: Su ile şekeri kıvam alana dek kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz karadutları kaynayan şerbetin içine atın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ekleyin ve 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını da …

Devamını oku »

Mantarlı Tavuk Sarma

Mantarlı Tavuk Sarma İçin Malzemeler: 4 Adet tavuk but fileto 250 gram mantar 1 adet sivri biber 1 adet soğan 1 kase kaşar (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber, pul biber Sos için: 1 kaşık tereyağı 1 kaşık biber salçası 1 kaşık un Yarım bardak su (4 Kişilik) Hazırlanışı: Soğanı soyup kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip …

Devamını oku »

Pide Poğaça

Pide Poğaça Malzemeler: 2 adet hazır pide hamuru 1 kahve fincanı nişasta 50 gram tereyağı İç Malzemesi: 200 gram beyaz peynir 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi 100 gram krem peynir 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 tutam pul biber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 2-3 çorba kaşığı susam Pide Poğaça Hazırlanışı: İç malzemesi için; Beyaz peyniri rendeleyip bir kaseye …

Devamını oku »

Fırında Patlıcan Dilimleri

Fırında Patlıcan Dilimleri Malzemeler: 2 adet topan patlıcan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 8-10 dilim taze kaşar peyniri Domatesli Sos İçin: 3 adet rendelenmiş domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 1 dal taze kekik 1 dal taze biberiye 1 adet soğan 1 adet konserve mısır (1 küçük kase kadar) Tuz, karabiber, zerdeçal Fırında …

Devamını oku »