Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 160)

Tarifler

Yumurtalı ve Ispanaklı Pide

Yumurtalı ve Ispanaklı Pide Malzemeler: 1 adet hazır pide hamuru 1 çorba kaşığı tereyağı 2-3 çorba kaşığı un Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı acı-tatlı sos 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı ketçap Üzeri İçin: 500 gram ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2-3 çorba kaşığı krem peynir Yumurtalı ve Ispanaklı Pide Hazırlanışı:

Devamını oku »

Acı Biberli Pide

Acı Biberli Pide Malzemeler: 2 adet hazır pide ekmeği 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çorba kaşığı un Salçası İçin: 2 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam pul biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri İçin: 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 avuç sivri biber …

Devamını oku »

Tavuklu ve Ispanaklı Tost

Tavuklu ve Ispanaklı Tost Malzemeler: 1 adet kırmızı soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ 5-6 yaprak ıspanak 1 çay kaşığı kimyon Tuz 2 dilim Trabzon ekmeği 1 adet haşlanmış veya ızgara edilmiş tavuk göğüs eti 1 dilim dil peyniri Tavuklu ve Ispanaklı Tost Hazırlanışı: spanakları yıkayıp süzün. Sıvı yağı tavada ısıtın, ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı karamelize olana dek kavurun. …

Devamını oku »

Ekmek Üstü Pizza

Ekmek Üstü Pizza Malzemeler: 1 adet büyük boy ekmek (Tercihen kare veya dikdörtgen/yayla ekmeği) 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 100 gram rendelenmiş beyaz peynir 1 adet büyük boy domates (Çekirdekleri temizlenip suyu süzülmüş ve zar şeklinde doğranmış) 2 adet sivri biber (Küçük küçük doğranmış) Yarım demet maydanoz (İrice doğranmış) 2 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin 1 çorba kaşığı tereyağı Birer çay …

Devamını oku »

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği İçin Malzemeler 1 adet domates 1 adet çarliston biber 1 tutam dereotu 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet yufka 150 gram pastırma 1 adet yumurta 200 gram rende kaşar  (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 adet yufkayı, dörde bölün. Pastırmaları, ince ince dilimleyin. Domatesleri soyarak, jülyen şekilde doğrayın. Dereotunu ince kıyarak ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. Her …

Devamını oku »

Sakızlı Fırın Sütlaç

Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeler; 1 litre süt 250 gram toz şeker 50 gram nişasta 1 adet şekerli vanilin 1 adet yumurta sarısı 1 adet damla sakızı 30 gram pirinç (4 Kişilik) Hazırlanışı Süt, şeker ve vanilyayı tencereye koyup kaynatın. Ayrı bir küçük tencerede pirincin üzerine su ekleyip altını yakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kaynayan pirinci sütün içine ilave edin. Damla …

Devamını oku »

Otlu Gözleme

Otlu Gözleme İçin Malzemeler; 4 adet yufka 250 gram ıspanak Yarım demet maydanoz 4 sap taze soğan 4-5 dal taze nane Yarım demet dereotu 100 gram ufalanmış beyaz peynir Tuz Karabiber Sıvı yağ (4 Kişilik) Hazırlanışı Ispanağı yıkayıp doğrayın. Tuz ilavesiyle ovun. Suyunu süzdükten sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze nane ve taze soğan ile karıştırın. Peynir, tuz ve karabiberi …

Devamını oku »

Lavantalı Limon Buzlama

Lavantalı Limon Buzlama İçin Malzemeler: 1 litre limonata 1 tatlı kaşığı lavanta Kase yapımı için yarım limon  Hazırlanışı: – Enine ikiye kestiğiniz limonların içini çıkartın. – Limonatanın içine lavanta ekleyip tatlandırın. – Buzlukta, arada bir karıştırarak kristal haline gelene dek dondurun. – Kristalize olmuş limon buzlamayı, isteğe göre kaşık kaşık yarı limonların içine doldurabilirsiniz. Birkaç saat daha beklettikten sonra servise …

Devamını oku »

Limonata

Limonata Tarifi İçin Malzemeler: 1 kilo limon 1,5 su bardağı toz şeker Birkaç dal taze nane Su (4 Kişilik)  Hazırlanışı Yıkayıp süzdüğünüz limonların 2-3 tanesini rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarının üzerine şekeri ilave edin. Limonatanın doğal renginin daha da sarı olmasını istiyorsanız, rendelenmiş limon kabuklu şekerli karışımın üzerine 2 bardak kaynar su ekleyin. En az bu şekilde 2 saat bekletin. Rendelenmiş …

Devamını oku »

Fasulye Salatası

Fasulye Salatası İçin Malzemeler: 500 gram taze fasulye 2 adet orta boy havuç 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker 5 diş sarımsak 1 çay bardağı ceviz içi 3 adet domates Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu) (4 Kişilik) Hazırlanışı: Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. …

Devamını oku »
Deneme bonusu