Tavuk Suyuna Çorba İçin Malzemeler: 1 kilo tavuk eti veya bütün tavuk Birkaç dal kereviz sapı 1-2 adet havuç 1 adet soğan Su Hazırlanışı: Tavuk etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip birkaç saat bekletin. Suda bekletmiş olduğunuz tavuk etlerini suyun içinden alın. Süzüp suyunu döktükten sonra tekrar tencereye alın. Soğanın kabuğunu soyup boyuna ikiye kesin. Havuçların kabuğunu …
Devamını oku »Tarifler
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 kase haşlanmış sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası (4 Kişilik) Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Bulguru ilave edin. 2 bardak kaynar suyunu ve tuzunu ekleyin. Bir …
Devamını oku »Antrkot Sarma
Antrkot Sarma Malzemeler: 4 parça antrkot (dövülmüş) Birkaç tutam taze kekik Dil peyniri, Tuz Et Marinesi İçin: Zeytinyağı, sarımsak Et Sosu İçin: Et kızartma tavamızda kalan etin özü 1 tatlı kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı süt 1 çay kaşığı mısır nişastası Antrkot Sarma Hazırlanışı: Öncelikle eti, zeytinyağı, sarımsak rendesi ve biraz kekikle karıştırıp marine olması için en az 2 saat …
Devamını oku »Mercimek Çorbası
Mercimek Çorbası Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı kırmızı mercimek 6 su bardağı su 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencereye alıp eritin, zeytinyağını da ekleyin ve soğanı …
Devamını oku »Soslu Top Köfte
Soslu Top Köfte İçin Malzemeler; Yarım kilo kıyma 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı galeta unu 2 adet yumurta 1 fincan süt 2 yemek kaşığı mısır nişastası Kimyon Yenibahar Tuz Ayçiçek yağı (kızartmak için) Sosu İçin: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı et suyu (4 Kişilik) Hazırlanışı Bir …
Devamını oku »Fırında Mücver Tarifi
Fırında Mücver İçin Malzemeler: 3 adet büyük boy kabak 1 kase rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı 1 demet taze soğan 2 çay bardağı un Yarım demet dereotu Yarım demet nane Yarım demet maydanoz 4 adet yumurta 1 tatlı kaşığı pul biber 1 kahve fincanı zeytinyağı (6 Kişilik) Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın ve kabakları çukur bir kabın içine rendeleyin. …
Devamını oku »Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç
Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç İçin Malzemeler • 500 gram tavuk eti (tercihen kalça şiş tarafı) • 3 adet büyük boy patates • 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik • 1 su bardağı su • Tuz Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç Tarifi; Patateslerin kabuğunu soyup cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın. Tavuk etini de ceviz büyüklüğünde doğrayıp kurutulmuş kekik ile harmanlayın. Emsan Kamelya Efes Tencereyi …
Devamını oku »Ispanaklı Gül Börek
Ispanaklı Gül Börek İçin Malzemeler: Börek hamuru için: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için) Harcı için: 1 kilo ıspanak 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı …
Devamını oku »Şekerpare Tatlısı
Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram margarin 20 gram tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4-4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şurubu için: 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıcak su 2 su bardağı soğuk su Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı (6 Kişilik) Hazırlanışı: Oda …
Devamını oku »Karadut Reçeli
Karadut Reçeli Malzemeler: 500 gram taze karadut 500 gram toz şeker Yarım litre su Yarım limonun suyu Yarım çay kaşığı tuzsuz tereyağı Karadut Reçeli Hazırlanışı: Su ile şekeri kıvam alana dek kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz karadutları kaynayan şerbetin içine atın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ekleyin ve 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını da …
Devamını oku »