Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Tam Buğday Unlu Lavaş

Tam Buğday Unlu Lavaş

Tam-bugday-unlu-lavasTam Buğday Unlu Lavaş İçin Malzemeler

Hamuru İçin:
2,5 su bardağı tam buğday unu (300 gram)
1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 g) veya
1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
1 su bardağı + 1 çay bardağı çavdar unu
(187,5 gram)
2 yemek kaşığı yulaf kepeği (12,5 gram)
2 çay kaşığı tuz (7,5 gram) (isteğe bağlı)
1,5 su bardağı + 1 kahve fincanı su (320 ml.)

Hazırlanışı
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırın ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurunuzu 10 dakika dinlendirin. 90 gramlık parçalara bölün, yuvarlayın ve üzerini kapatarak 5 dakika dinlendirin. Hamurları pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açın (fazla un kullanmayın). Açılan hamurların üzerini ince bir bezle kapatarak 15-20 dakika bekletin. Büyük boy teflon tavayı ocakta ısıtın. Lavaşların her iki yüzü pişene kadar alt-üst ederek pişirin. Pişen lavaşlarınızı kurumaması için bir bezin arasına üst üste koyup, sarın.

Not: Eğer Yuva Aktif Kuru Maya kullanıyorsanız, mayayı önce ılık suda çözdürün sonra una katın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir