Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 150)

Tarifler

Tabaka

Tabaka Malzemeler : 1 adet 1 kiloluk bütün tavuk 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber Tabaka Hazırlanışı : Salça, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberi karıştırın. Karışımı ortadan boylamasına ikiye kestiğiniz tavukla marine edin. 2 parça tavuğu ızgarada veya döküm tavada üzerine ağırlık koyarak kısık ateşte uzun süreli pişirin…

Devamını oku »

Tavuk Külbastı

Tavuk Külbastı Malzemeler: 4 adet piliç göğüs eti 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 kahve fincanı yoğurt Tuz, karabiber 1 kahve fincanı ay çiçek yağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber Servis İçin: Közlenmiş biber, domates, lavaş ekmeği, pirinç pilavı ve kaşık salatas Tavuk Külbastı Hazırlanışı: Piliç göğüs etini enine ikiye kesin. Salçayı, yoğurdu, …

Devamını oku »

Kıtır Ördek

Kıtır Ördek Malzemeler:  1.5 kiloluk bütün ördek 1 adet soğan 100 gram havuç 3 diş sarımsak 10 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı 100 gram sıvı yağ Tuz Su Kıtır Ördek Hazırlanışı: Sıvı yağı kızdırdığınız bir tavada ördeği arkalı önlü pişmeye bırakın. iri kıydığınız soğanları ekleyin. Sarımsak ve havuçları da ekleyip kızartmaya devam edin. Bir süre sonra su, defne …

Devamını oku »

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler İçin Malzemeler: Hamuru için: 250 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 3,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı toz zencefil Yarım çay kaşığı toz karanfil Açmak için nişasta (1 küçük kase) Üzeri için: 1 çorba kaşığı pudra şekeri Süt karameli …

Devamını oku »

Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı koyu ayran 1 adet yumurta Taze nane yaprakları 1 silme tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. …

Devamını oku »

Kaymaklı Güllaç

Kaymaklı Güllaç İçin Malzemeler: 6 yaprak güllaç 3 su bardağı süt 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 250 gram kaymak (4-6 Kişilik)  Hazırlanışı: Sütü ve şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Bir tane güllaç yaprağını tepsiye yerleştirin. Üzerine şekerli sütten gezdirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üst üste yerleştirin. En üstteki yaprağın ortasına uzunlamasına …

Devamını oku »

Etli Güveç

Etli Güveç İçin Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ  (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …

Devamını oku »

Ananas Yatağında Mevsim Meyveleri

Ananas Yatağında Mevsim Meyveleri Malzemeler: 1 adet ananas 2 tatlı kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı bal 2 adet yeşil elma 1 adet kavun 2 adet kivi 1 adet portakal 4 adet çilek Ananas Yatağında Mevsim Meyveleri Tarifi: Derin bir kapta limon suyu, bal ve bir miktar portakal suyunu iyice çırparak bir sos haline getirin. Daha sonra sırasıyla, önceden yıkanmış …

Devamını oku »

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 1.5 su bardağı toz şeker Servis İçin; Dövülmüş ceviz Susam, Tahin Tercihen Hindistancevizi Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları arzu ettiğiniz şekilde doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Kabağı kapatarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bu şekilde bekletin. Akşamdan doğrayıp, sabaha kadar da bekletebilirsiniz. …

Devamını oku »

Köz Biberli ve Peynirli Biftek

  Köz Biberli ve Peynirli Biftek Malzemeler: 8 dilim biftek (inceltilmiş) 3 dal maydanoz 200 gram dil peyniri 4-5 adet yeşil biber 1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi 12 yemek kaşığı (120 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Köz Biberli ve Peynirli Biftek Hazırlanışı:  Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara …

Devamını oku »