Peynirli Kabak Dolması Malzemeler: 4 adet küçük boy Girit kabağı 50 gram beyaz peynir 50 gram süzme peynir 4-5 adet iri doğranmış ceviz içi 1 adet küçük boy haşlanmış patates 5-6 dal maydanoz 4 tatlı kaşığı zeytinyağı Peynirli Kabak Dolması Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu hafifçe kazıyın. Kabakların üzerini kapak şeklinde kesin. İçini dolma oyacağı veya küçük bir tatlı kaşığı yardımı ile …
Devamını oku »Tarifler
Limonlu Muhallebi
Limonlu Muhallebi Malzemeler: 5,5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı pirinç unu 2 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı krema Limonlu Muhallebi Süslemek İçin: Tarçınlı bisküvi Frenk üzümü (veya çilek) Limonlu Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta ateşte muhallebi …
Devamını oku »Tavuklu Pilav
Tavuklu Pilav İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber (4- 6 Kişilik) Tavuklu Pilav Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini kapatacak kadar …
Devamını oku »Sütlü Balık
Sütlü Balık İçin Malzemeler; 1 adet 400-450 gram levrek veya çupra 200 gram kültür mantarı 150 gram kaşar peyniri 600 gram süt 100 gram un 50 gram tereyağı Yarım limon 1 çay kaşığı tuz (4 Kişilik) Sütlü Balık Hazırlanışı Balığı kılçıklarından ayırın. Fileto haline getirin. Yıkadıktan sonra derisini çıkarın. Daha sonra bir tencereye koyun. Ayrıca kılçıklarını da tencereye atın. Üzerini …
Devamını oku »Patlıcanlı Salata
Patlıcanlı Salata İçin Malzemeler: 2 adet orta boy közlenmiş patlıcan 1 adet büyük boy domates 1 diş sarımsak Yarım demet taze nane 1 çorba kaşığı kapari 1-2 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Tuz Sosu için: 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (2 Kişilik) Patlıcanlı Salata Hazırlanışı: …
Devamını oku »Sütlü Domates Çorbası
Sütlü Domates Çorbası İçin Malzemeler: 1 litre domates suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tarçın (4 Kişilik) Sütlü Domates Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 dakika daha …
Devamını oku »Portakallı Tavuk
Portakallı Tavuk Malzemeler: 1 adet bütün tavuk 50 gram tereyağı 2 adet büyük boy portakal 2-3 dal taze kekik Tuz, karabiber Kıyılmış maydanoz 5 diş sarımsak Portakallı Tavuk Hazırlanışı: Temizlenmiş bütün tavuğun içine 1 adet portakalın dilimleri ve taze kekik dallarını yerleştirin. Derisinin üzerinden 5 ayrı bölgede delikler açıp diş sarımsakları bu derilerin altındaki bölgelere yerleştirin. Yakmadan eritip ılınmış tereyağına …
Devamını oku »Damla Sakızlı Muhallebi
Damla Sakızlı Muhallebi İçin Malzemeler: 1 litre süt 5 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket damla sakızı veya 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı (6 Kase İçin) Damla Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Unu, şekeri ve sütü tencereye aktarın. İyice çırpıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz …
Devamını oku »Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek
Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek İçin Malzemeler: 25 gram çikolata 25 gram tereyağı 15 gram yumurta 10 gram un 3 gram Türk kahvesi 20 gram çikolata sos 20 gram toz şeker (1 Kişilik) Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını buharda benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Eriyen çikolatalı ve …
Devamını oku »Simit Üstü Patlıcan
Simit Üstü Patlıcan Malzemeler: 2 adet sokak simidi 1 küçük kase közlenmiş patlıcan 1 adet küçük boy kırmızı soğan 2 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet közlenmiş kırmızı biber 50 gram beyaz peynir Simit Üstü Patlıcan Hazırlanışı: Sokak simidini enine ikiye kesin. Üzeri için közlenmiş patlıcanı, zar şeklinde doğranmış kırmızı soğanı, kıyılmış maydanozu, doğranmış kapya biberi ve rendelenmiş …
Devamını oku »