Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Fesleğenli Tost Omlet

Fesleğenli Tost Omlet

feslegenli-tost-omlet

Fesleğenli Tost Omlet

Fesleğenli Tost Omlet için Malzemeler:
4 dilim tost ekmeği
4 adet yumurta
2 dal taze fesleğen
1 büyük kase ufalanmış beyaz peynir ve lor karışımı
1 çay kaşığı çörek otu
Kırmızı Sosu İçin:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1’er tutam kimyon, kuru kekik

Fesleğenli Tost Omlet Hazırlanışı:
Sosu için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Sosu ekmeklerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Peynir karışımını, kıyılmış fesleğeni ve çörek otunu karıştırıp ekmeklerin üzerine, ortasına yumurta kıracak şekilde boşluk bırakarak paylaştırın. Ortalarına yumurtalarını kırın ve 200 dereceye ayarlı fırında yumurtaları pişirin. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Köy Ekmeğinde Kaşarlı Omlet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir