Bol Kekikli Bayram Kavurması Malzemeler: 800 gram iri parçalı kuzu eti 12-15 adet arpacık soğan 5-6 diş sarımsak 1 adet dolmalık yeşil biber 1 adet dolmalık kırmızı biber 10-12 adet kiraz domates Birkaç dal taze kekik 1 tatlı kaşığı kuru kekik 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, tane karabiber, kimyon Bol Kekikli Bayram Kavurması Hazırlanışı: Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri …
Devamını oku »Tarifler
Hardal Soslu Şaşlık
Hardal Soslu Şaşlık Malzemeler: 400 gram bonfile (Yaprak kesilmiş bonfile) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ay çiçek yağı 250 ml. krema 1’er tatlı kaşığı karabiber, kimyon 1 adet orta boy rendelenmiş soğan 6 diş ince kıyılmış sarımsak 2 çorba kaşığı toz hardal Garnitürü İçin: Brokoli, karnabahar, taze fasulye, havuç 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş Bağdat karabiber …
Devamını oku »Karadut Şerbeti
Karadut Şerbeti Malzemeler: 500 gram taze karadut 1.5 lt su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Karadut Şerbeti Hazırlanışı: Dutları zedelemeden yıkayıp süzün. Daha sonra tencereye aktarın. Üzerine suyu, çubuk tarçını veya yıldız anasonu ekleyin. Orta ateşte 20 dakika kaynattıktan sonra şekerini ilave edin. Şeker eridikten sonra birkaç kaşık bardağa alıp tadına …
Devamını oku »Kızılcık Şerbeti
Kızılcık Şerbeti Malzemeler: 500 gram kızılcık 2 litre su 2 su bardağı toz şeker 2-3 adet karanfil Kızılcık Şerbeti Hazırlanışı: Kızılcıkları, varsa küçük yeşil saplarından ayırın ve temizleyin. 2 litre suyu tencereye dökün. Kızılcıkları ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırın. Kaynayıp rengi koyulaşmaya başlayınca tane karanfilleri içine atın. Ateşi kısın. Yarım …
Devamını oku »Lagos Lokum
Lagos Lokum Malzemeler: 500 gram derisi alınmış lagos balığı 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu 300 gram un 1 litre soğuk su 1 paket karbonat 200 gram mayonez 10 gram tatlı toz biber 10 gram acı sos 10 gram bal Kızartmalık sıvı yağ Tuz, karabiber Lagos Lokum Hazırlanışı: Lagos balıklarınızı çok kalın olmayacak şekilde maksimum 30 gramlık küpler halinde kesin. Tuz, …
Devamını oku »Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu 1 su bardağı un Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu Şerbet İçin: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarım limon Haşhaşlı Revani Hazırlanışı: Öncelikle soğuması için tatlının şerbetini …
Devamını oku »Reyhan Şerbeti
Reyhan Şerbeti Malzemeler: 1 demet taze reyhan 1 litre su 6-7 çorba kaşığı toz şeker 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Reyhan Şerbeti Hazırlanışı: Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonra yaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın. Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekeri ve …
Devamını oku »Marine Levrek
Marine Levrek Malzemeler: 2 adet derisi alınmış levrek fileto 150 gram çarkıfelek meyvesi püresi 100 gram zeytinyağı 1 demet su teresi 2 adet Meksika biberi 8 adet böğürtlen (İsteğe göre çilek, frambuaz da olabilir) Tuz, karabiber Marine Levrek Hazırlanışı: Derisi alınmış levreği küp küp olacak şekilde kesin. Başka bir kapta zeytinyağını ve meyve püresini karıştırın. İnce kesim levrekleri bu karışımla …
Devamını oku »Limonlu Tart
Limonlu Tart Malzemeler Tatlının Tabanı İçin: 1 su bardağı un 100 gram margarin Çeyrek su bardağı pudra şekeri 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu Kreması İçin: 4 çorba kaşığı un 3 adet yumurta 1+½ su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu ¼ su bardağı limon suyu Limonlu Tart Hazırlanışı: Tatlının tabanını hazırlamak için; Oda sıcaklığındaki margarini, unu ve pudra şekerini harmanlayıp yumuşak …
Devamını oku »Kivili İrmik Tatlısı
Kivili İrmik Tatlısı Malzemeler: 2,5 su bardağı süt 8 çorba kaşığı irmik 8 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Tabanı İçin: 1 paket yulaflı bisküvi 2 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı toz ceviz ya da toz fındık Üzeri İçin: 3 adet kivi Kivili İrmik Tatlısı Hazırlanışı: Tatlının tabanı için; Bisküvileri, fındık veya cevizi rondodan geçirerek toz haline getirin. Üzerine …
Devamını oku »