Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 141)

Tarifler

Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart Çilekli Kafes Tart için Malzemeler: Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede) 1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi Üzeri İçin: Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı: Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle …

Devamını oku »

Tatlı Kalp Kurabiyeler

Tatlı Kalp Kurabiyeler Tatlı Kalp Kurabiyeler için Malzemeler: Şekerli Hamuru için: 7 kahve (Türk kahvesi) fincanı un 1 kahve fincanı yoğurt 250 gram tereyağı veya margarin (yumuşamış) 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu 200 gram pudra şekeri Böğürtlen Püresi İçin: 200 gram dondurulmuş böğürtlen 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 …

Devamını oku »

Orman Meyveli ve Labneli Krep

Orman Meyveli ve Labneli Krep Orman Meyveli ve Labneli Krep için Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 tutam tuz 1 tutam toz şeker Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Arası İçin: 1 küçük kase orman meyvesi karışımı 1 kahve fincanı labne peyniri 1-2 tatlı kaşığı reçel (tercihen orman meyvelerinden) Orman Meyveli ve Labneli …

Devamını oku »

Fırında Domates Çorbası

Fırında Domates Çorbası Fırında Domates Çorbası için Malzemeler: 1 paket %100 Sürdürülebilir Domateslerden Yapılmış Knorr Domates Çorbası 2 bardak su 1 kırmızı soğan 2 diş sarımsak ½ kase kıyma 1 patlıcan 2 kabak 1 kırmızı kapya biber 1 domates 1 tutam kekik Fırında Domates Çorbası Hazırlanışı: Soğanı küp küp kesip, sarımsakları doğrayın. Tencereye 2 yemek kaşığı yağ koyup soğan ve sarımsakları soteleyin. Sonra tencereye …

Devamını oku »

Simit Melemeni

Simit Melemeni Malzemeler: 1 adet sokak simidi 1 adet büyük boy domates 2 adet sivri biber 5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri   Simit Melemeni Hazırlanışı: Domatesi zar şeklinde doğrayın, biberleri kıyın. Maydanozu da kıyın. Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağını ve peyniri harmanlayın. Simidi dilimleyip ısıya dayanıklı kaplara yan …

Devamını oku »

Dülger Balığı Möniyer

Dülger Balığı Möniyer için Malzemeler: 16 parça dilbalığı Yarım tatlı kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 su bardağı un Yarım bardak rafine yağı 1 bağ kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı 1 adet limonun kabuğu (tırtıllanmış, lira gibi kesilmiş) Dülger Balığı Möniyer Hazırlanışı: Dilbalıklarını iç tarafından hafif pirzola demiri ile vurup yassıltın ve tuzlayın. Limon suyunu serpin. Alt …

Devamını oku »

Buharda Somon Salatası

Buharda Somon Salatası Malzemeler: 500 gram derisi alınmış somon fileto 1 adet marul 200 gram kuzukulağı 200 gram roka Yarım demet maydanoz Yarım demet taze nane Yarım demet dereotu 100 ml. zeytinyağı 2 adet limon Tuz, karabiber   Buharda Somon Salatası Hazırlanışı: Somonları tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Buharda pişirme için; Tencerenizin içine oturacak şekilde bir elek yerleştirin. Tencerenin …

Devamını oku »

Simit Kebap

Simit Kebap Malzemeler: 2 adet sokak simidi 1 kase hazır misket köfte (veya “Tarif Defteri” sayfalarından bulabilirsiniz) 1 kase süzme yoğurt Domatesli Sos İçin: 2 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kimyon   Simit Kebap Hazırlanışı: Sos için; Tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Önce yüksek ateşte birkaç …

Devamını oku »

Simit Üstü Kahvaltı

Simit Üstü Kahvaltı Malzemeler: 1 adet sokak simidi 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı 3-4 dilim sucuk 2 dilim süzme peynir (terihen keçi)   Simit Üstü Kahvaltı Hazırlanışı: Simidi enine ikiye kesin. Üzerine çeyrek dilimlenmiş sucuk parçalarını ve üçgen kesilmiş süzme peynir yerleştirin. Simidi ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Ortasına yakmadan eritilmiş tereyağı dökün,  bir adet yumurtayı kırın. 190 dereceye …

Devamını oku »

Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti

Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti Malzemeler: 1 büyük salkım üzüm (400-500 gram) 1.5 litre su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon Birkaç yaprak taze nane Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti Hazırlanışı: İlk olarak üzümleri dalından ayırıp yıkayın. Daha sonra tencereye alıp suyunu ekleyin. Şekerini de ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve limonu posasıyla birlikte içersine bırakın. Üzüm …

Devamını oku »
Deneme bonusu