Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 141)

Tarifler

Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk Malzemeler: 1 adet bütün tavuk 50 gram tereyağı 2 adet büyük boy portakal 2-3 dal taze kekik Tuz, karabiber Kıyılmış maydanoz 5 diş sarımsak   Portakallı Tavuk Hazırlanışı: Temizlenmiş bütün tavuğun içine 1 adet portakalın dilimleri ve taze kekik dallarını yerleştirin. Derisinin üzerinden 5 ayrı bölgede delikler açıp diş sarımsakları bu derilerin altındaki bölgelere yerleştirin. Yakmadan eritip ılınmış tereyağına …

Devamını oku »

Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi İçin Malzemeler: 1 litre süt 5 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket damla sakızı veya 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı (6 Kase İçin) Damla Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Unu, şekeri ve sütü tencereye aktarın. İyice çırpıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz …

Devamını oku »

Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek

Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek İçin Malzemeler: 25 gram çikolata 25 gram tereyağı 15 gram yumurta 10 gram un 3 gram Türk kahvesi 20 gram çikolata sos 20 gram toz şeker (1 Kişilik)  Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını buharda benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Eriyen çikolatalı ve …

Devamını oku »

Simit Üstü Patlıcan

Simit Üstü Patlıcan Malzemeler: 2 adet sokak simidi 1 küçük kase közlenmiş patlıcan 1 adet küçük boy kırmızı soğan 2 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet közlenmiş kırmızı biber 50 gram beyaz peynir   Simit Üstü Patlıcan Hazırlanışı: Sokak simidini enine ikiye kesin. Üzeri için közlenmiş patlıcanı, zar şeklinde doğranmış kırmızı soğanı, kıyılmış maydanozu, doğranmış kapya biberi ve rendelenmiş …

Devamını oku »

Levrek Izgara

Levrek Izgara Malzemeler: 4-6 kişilik levrek fileto 1 demet kuşkonmaz 2 baş rezene Yarım demet dereotu 50 gram tereyağı Tuz, karabiber   Levrek Izgara Hazırlanışı: Kuşkonmazları ve rezeneleri soğuk suyla yıkayın. Tuzlu kaynar suda pişirin. Başka bir tavada tereyağını eritip haşladığınız kuşkonmazları ve rezeneleri soteleyin. Daha sonra karabiber ve dereotu ile tatlandırın. Levrekleri tuz ve karabiber ile tatlandırın. Izgara tavayı iyice …

Devamını oku »

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek İçin Malzemeler 4 adet kuzu incik Keşkek için: 200 gram buğday Yeterince et suyu 80 gram tereyağı Az tuz 10 adet zeytin 2 adet portakal (4 Kişilik) Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek Hazırlanışı Derin bir tavada tereyağı ile kuzu incikleri kızartın. Kızartma esnasında aromalı sebzeler kullanabilirsiniz (soğan, sarımsak, kereviz sapı). İncikler renk aldıktan …

Devamını oku »

Köfteli Çorba

Köfteli Çorba Malzemeler: 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet küçük boy patates 1 dal kereviz sapı 1 kase pişmemiş hazır küçük köfte 5 su bardağı su 1 çorba kaşığı sıvı yağ Köfteli Çorba Terbiyesi İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 çorba kaşığı tereyağı (silme) 1 kahve fincanı krema Yarım limonun suyu   Köfteli Çorba …

Devamını oku »

Soya Soslu ve Dereotlu Mantar

Soya Soslu ve Dereotlu Mantar Malzemeler: 1 kutu kültür mantarı 1 kahve fincanı soya sosu Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı kimyon 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı   Soya Soslu ve Dereotlu Mantar Hazırlanışı: Kültür mantarlarını nemli bir bezle silin. Ayrı bir kapta soya sosunu, kimyonu, çok ince zar şeklinde doğranmış kırmızı soğanı ve zeytinyağını karıştırın. …

Devamını oku »

Keşli Tagliatelle

Keşli Tagliatelle Malzemeler: 300 gram keş peyniri Tagliatelle makarna 250 gram ceviz 2 yemek kaşığı tereyağı 1 Paket Knorr tatlı kırmızı biberli ve maydanozlu salata sosu Keşli Tagliatelle Hazırlanışı: Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın. Daha sonra kaynayan suya tagliatelle makarnayı ekleyin ve  8 dakika sonra almak üzere kaynamaya bırakın. Bu sırada bir tavaya rendelediğiniz keş peynirini sarı renk alana kadar kavurun. Keşimiz …

Devamını oku »

Avokado ve Rokalı Ceviz Salatası

Avokado ve Rokalı Ceviz Salatası Malzemeler: Yarım bardak doğranmış California cevizi 3 çorba kaşığı saf sızma zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı hardal 100 gram bebek roka yaprağı Yarım kırmızı soğan, çok ince doğranmış Yarım kutu karışık Akdeniz yeşilliği 5-6 adet dilimlenmiş çilek 2 adet avokado, küp doğranmış Avokado ve Rokalı Ceviz Salatası Hazırlanışı: Fırınınızı 180 derecede önceden …

Devamını oku »
Deneme bonusu