Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle için Malzemeler: 200 gram kolot peyniri veya mozzarella 100 gram tel peyniri 2 çorba kaşığı mısır unu 10 yaprak kurutulmuş domates 1,5-2 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle Hazırlanışı: Mısır ununu 1 su bardağı sıcak suda inceltin. Tavaya aktarın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edin. Yavaş yavaş suyunu ekleyip çok katı …
Devamını oku »Tarifler
Kuzu İncikli Keşkek
Kuzu İncikli Keşkek Kuzu İncikli Keşkek için Malzemeler: 4 adet kuzu incik 2 çay kaşığı tane 1 çay kaşığı tarçın 1 tutam zencefil 2-3 yaprak defne 1 büyük boy kırmızı soğan 3 su bardağı su Tuz Keşkek İçin: 150 gram dövme buğday 100 gram haşlanmış nohut Et suyu Su 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı çemen 1-2 adet kurutulmuş …
Devamını oku »Tarhana Mantısı
Tarhana Mantısı Tarhana Mantısı için Malzemeler: Yarım su bardağı ılık su 1 çay kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 adet küçük boy yumurta 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 2,5-3 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz tarhana İç Malzemesi İçin: 1 adet sivri biber 150 gram ufalanmış köy peyniri …
Devamını oku »Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi
Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi için Malzemeler: 500 gram kemikli kuzu eti 1 adet havuç 1 adet soğan 1 dal kereviz sapı 3 adet karanfil Zahterli Erişte İçin: 2 su bardağı ev eriştesi 1 dal taze zahter 2 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi Hazırlanışı: Eti tencereye …
Devamını oku »Emirdağ Güveci
Emirdağ Güveci Emirdağ Güveci için Malzemeler: 2 kilo kuzu budu Yarım kilo kaburga 1 kilo domates 4 adet patlıcan 1 kilo sivri biber 2 büyük baş sarımsak Yarım su bardağı su Emirdağ Güveci Hazırlanışı: Bütün sebze ve etleri iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuzu budu ve kaburgayı güveçte kavurun. Sarımsakları diş diş içine atın. Biber ve patlıcanı ekleyin. Domatesini, suyunu ve tuzunu ilave edin. Güvecin kapağını …
Devamını oku »Beğendili Dana Kuyruk
Beğendili Dana Kuyruk Beğendili Dana Kuyruk için Malzemeler: 1 kilo kemikli dana kuyruğu 1 adet havuç 1 adet soğan 2 dal taze kekik 1 dal kereviz sapı Beğendi İçin: 2 adet bostan patlıcanı 150 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri Beğendili Dana Kuyruk Hazırlanışı: Eti tencereye alın. İrice doğranmış havucu, kereviz sapını, soğanı, taze kekiği ekleyin. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edin. Çok kısık ateşte 6-8 saat haşlayın. …
Devamını oku »Maklube
Maklube Maklube için Malzemeler: 500 gram kuşbaşı et 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan 1 dal taze kekik 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz Yarım limonun suyu 1 kahve fincanı yeşil mercimek 4 adet patlıcan Kızartmak için sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için) Birer çay kaşığı kimyon, kekik, kırmızı pul biber, toz biber …
Devamını oku »Pastacılar, Ustam’la hünerlerini yarıştıracak
Türkiye’nin en büyük yağ üreticilerinden Marsa’nın pastacılık sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyet gösteren markası Ustam tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilecek olan ” Ustam Pastacılık Yarışması” için geri sayım başladı. 24 Kasım’da İstanbul Hilton Bomonti Hotel’inde düzenlenecek yarışmada pastacılar, Ustam’ın 30. yılına özel kutlama pastaları için hünerlerini konuşturacak. “Ustaların Ustası’’ olmak için yarışacak katılımcılar; Aydan Üstkanat, Ayhan Sicimoğlu, Deniz …
Devamını oku »Karadut Şerbeti
Karadut Şerbeti Karadut Şerbeti için Malzemeler: 500 gram taze karadut 1.5 lt su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Karadut Şerbeti Hazırlanışı: Dutları zedelemeden yıkayıp süzün. Daha sonra tencereye aktarın. Üzerine suyu, çubuk tarçını veya yıldız anasonu ekleyin. Orta ateşte 20 dakika kaynattıktan sonra şekerini ilave edin. Şeker eridikten sonra birkaç kaşık bardağa alıp tadına bakın ve …
Devamını oku »Kızılcık Şerbeti
Kızılcık Şerbeti Kızılcık Şerbeti için Malzemeler: 500 gram kızılcık 2 litre su 2 su bardağı toz şeker 2-3 adet karanfil Kızılcık Şerbeti Hazırlanışı: Kızılcıkları, varsa küçük yeşil saplarından ayırın ve temizleyin. 2 litre suyu tencereye dökün. Kızılcıkları ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırın. Kaynayıp rengi koyulaşmaya başlayınca tane karanfilleri içine atın. Ateşi kısın. Yarım saat …
Devamını oku »