Reyhan Şerbeti Malzemeler: 1 demet taze reyhan 1 litre su 6-7 çorba kaşığı toz şeker 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Reyhan Şerbeti Hazırlanışı: Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonra yaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın. Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekeri ve …
Devamını oku »Tarifler
Marine Levrek
Marine Levrek Malzemeler: 2 adet derisi alınmış levrek fileto 150 gram çarkıfelek meyvesi püresi 100 gram zeytinyağı 1 demet su teresi 2 adet Meksika biberi 8 adet böğürtlen (İsteğe göre çilek, frambuaz da olabilir) Tuz, karabiber Marine Levrek Hazırlanışı: Derisi alınmış levreği küp küp olacak şekilde kesin. Başka bir kapta zeytinyağını ve meyve püresini karıştırın. İnce kesim levrekleri bu karışımla …
Devamını oku »Limonlu Tart
Limonlu Tart Malzemeler Tatlının Tabanı İçin: 1 su bardağı un 100 gram margarin Çeyrek su bardağı pudra şekeri 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu Kreması İçin: 4 çorba kaşığı un 3 adet yumurta 1+½ su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu ¼ su bardağı limon suyu Limonlu Tart Hazırlanışı: Tatlının tabanını hazırlamak için; Oda sıcaklığındaki margarini, unu ve pudra şekerini harmanlayıp yumuşak …
Devamını oku »Kivili İrmik Tatlısı
Kivili İrmik Tatlısı Malzemeler: 2,5 su bardağı süt 8 çorba kaşığı irmik 8 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Tabanı İçin: 1 paket yulaflı bisküvi 2 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı toz ceviz ya da toz fındık Üzeri İçin: 3 adet kivi Kivili İrmik Tatlısı Hazırlanışı: Tatlının tabanı için; Bisküvileri, fındık veya cevizi rondodan geçirerek toz haline getirin. Üzerine …
Devamını oku »Minik Sandviçler
Minik Sandviçler Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 4+½ su bardağı un Üzeri İçin: 2 adet yumurtanın sarısı Minik Sandviçler Hazırlanışı: Suyu ve sütü karıştırarak ılınacak şekilde ısıtın. Mayayı hamur yoğurma kabına alıp ısıtılan süt ve su karışımını …
Devamını oku »Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı sirke 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine) Çörek otu Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Krema haline gelen tereyağının içine sıvı yağı, yumurta sarısını, …
Devamını oku »Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Kurabiye Malzemeler 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı buğday nişastası 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı damla çikolata Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı: Öncelikle pudra şekeri ile sıvı yağı karıştırın. Bu karışıma buğday nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Son olarak unu eleyerek karışıma ilave edin, …
Devamını oku »Kuzu Etli Bayram Pilavı
Kuzu Etli Bayram Pilavı İçin Malzemeler: 50 gram tereyağı 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 adet beyaz soğan 200 gram kuzu eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı badem içi 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kuşüzümü Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 3 su bardağı et suyu 5-6 dal kıyılmış maydanoz (6-8 Kişilik) …
Devamını oku »Yegane Salata
Yegane Salata Hazırlanışı 4 adet yaprak marul 6 yaprak roka 1 tutam fesleğen 1 tutam reyhan 1 tutam dereotu 1 adet domates 1 adet salatalık (3-4 Kişilik) Yegane Salata İçin Malzemeler Tüm malzemeleri iri iri doğrayın. Nar ekşisi, limon ve zeytinyağı ile hazırladığınız sos ile tatlandırıp servis edin.
Devamını oku »Al Biber Dolma
Al Biber Dolma İçin Malzemeler 1 adet yumurta 10 gram galete unu 6 adet al biber İçi İçin: 1 adet al biber 1 adet yeşil biber 2 diş sarımsak 200 gram doğranmış kırlangıç balığı 200 gram doğranmış levrek 5 gram krema 10 gram un 1 adet defne yaprağı Tuz, karabiber 5 gram maydanoz 1 yemek kaşığı kapari (5-6 Kişilik) Al …
Devamını oku »