Buharda Somon Salatası Malzemeler: 500 gram derisi alınmış somon fileto 1 adet marul 200 gram kuzukulağı 200 gram roka Yarım demet maydanoz Yarım demet taze nane Yarım demet dereotu 100 ml. zeytinyağı 2 adet limon Tuz, karabiber Buharda Somon Salatası Hazırlanışı: Somonları tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Buharda pişirme için; Tencerenizin içine oturacak şekilde bir elek yerleştirin. Tencerenin …
Devamını oku »Tarifler
Simit Kebap
Simit Kebap Malzemeler: 2 adet sokak simidi 1 kase hazır misket köfte (veya “Tarif Defteri” sayfalarından bulabilirsiniz) 1 kase süzme yoğurt Domatesli Sos İçin: 2 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kimyon Simit Kebap Hazırlanışı: Sos için; Tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Önce yüksek ateşte birkaç …
Devamını oku »Simit Üstü Kahvaltı
Simit Üstü Kahvaltı Malzemeler: 1 adet sokak simidi 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı 3-4 dilim sucuk 2 dilim süzme peynir (terihen keçi) Simit Üstü Kahvaltı Hazırlanışı: Simidi enine ikiye kesin. Üzerine çeyrek dilimlenmiş sucuk parçalarını ve üçgen kesilmiş süzme peynir yerleştirin. Simidi ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Ortasına yakmadan eritilmiş tereyağı dökün, bir adet yumurtayı kırın. 190 dereceye …
Devamını oku »Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti
Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti Malzemeler: 1 büyük salkım üzüm (400-500 gram) 1.5 litre su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon Birkaç yaprak taze nane Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti Hazırlanışı: İlk olarak üzümleri dalından ayırıp yıkayın. Daha sonra tencereye alıp suyunu ekleyin. Şekerini de ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve limonu posasıyla birlikte içersine bırakın. Üzüm …
Devamını oku »Bol Kekikli Bayram Kavurması
Bol Kekikli Bayram Kavurması Malzemeler: 800 gram iri parçalı kuzu eti 12-15 adet arpacık soğan 5-6 diş sarımsak 1 adet dolmalık yeşil biber 1 adet dolmalık kırmızı biber 10-12 adet kiraz domates Birkaç dal taze kekik 1 tatlı kaşığı kuru kekik 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, tane karabiber, kimyon Bol Kekikli Bayram Kavurması Hazırlanışı: Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri …
Devamını oku »Hardal Soslu Şaşlık
Hardal Soslu Şaşlık Malzemeler: 400 gram bonfile (Yaprak kesilmiş bonfile) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ay çiçek yağı 250 ml. krema 1’er tatlı kaşığı karabiber, kimyon 1 adet orta boy rendelenmiş soğan 6 diş ince kıyılmış sarımsak 2 çorba kaşığı toz hardal Garnitürü İçin: Brokoli, karnabahar, taze fasulye, havuç 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş Bağdat karabiber …
Devamını oku »Karadut Şerbeti
Karadut Şerbeti Malzemeler: 500 gram taze karadut 1.5 lt su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Karadut Şerbeti Hazırlanışı: Dutları zedelemeden yıkayıp süzün. Daha sonra tencereye aktarın. Üzerine suyu, çubuk tarçını veya yıldız anasonu ekleyin. Orta ateşte 20 dakika kaynattıktan sonra şekerini ilave edin. Şeker eridikten sonra birkaç kaşık bardağa alıp tadına …
Devamını oku »Kızılcık Şerbeti
Kızılcık Şerbeti Malzemeler: 500 gram kızılcık 2 litre su 2 su bardağı toz şeker 2-3 adet karanfil Kızılcık Şerbeti Hazırlanışı: Kızılcıkları, varsa küçük yeşil saplarından ayırın ve temizleyin. 2 litre suyu tencereye dökün. Kızılcıkları ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırın. Kaynayıp rengi koyulaşmaya başlayınca tane karanfilleri içine atın. Ateşi kısın. Yarım …
Devamını oku »Lagos Lokum
Lagos Lokum Malzemeler: 500 gram derisi alınmış lagos balığı 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu 300 gram un 1 litre soğuk su 1 paket karbonat 200 gram mayonez 10 gram tatlı toz biber 10 gram acı sos 10 gram bal Kızartmalık sıvı yağ Tuz, karabiber Lagos Lokum Hazırlanışı: Lagos balıklarınızı çok kalın olmayacak şekilde maksimum 30 gramlık küpler halinde kesin. Tuz, …
Devamını oku »Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu 1 su bardağı un Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu Şerbet İçin: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarım limon Haşhaşlı Revani Hazırlanışı: Öncelikle soğuması için tatlının şerbetini …
Devamını oku »