Canelloni Canelloni için Malzemeler: Krep için: 3 adet yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Bir miktar tuz Beşamel Sos İçin: 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 2/5 su bardağı süt Tuz, karabiber ve muskat İçi için: 500 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet orta boy doğranmış soğan 1 adet rendelenmiş …
Devamını oku »Tarifler
Pazı ve Yeşil Mercimekli Sütlü Patates Çorbası
Pazı ve Yeşil Mercimekli Sütlü Patates Çorbası Pazı ve Yeşil Mercimekli Sütlü Patates Çorbası için Malzemeler: 5 adet orta boy patates Çeyrek demet pazı 1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı yemeklik krema 1 su bardağı tavuk suyu 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Pazı ve Yeşil Mercimekli Sütlü Patates Çorbası Hazırlanışı: Mercimeği 1 gün …
Devamını oku »Peynirli Poğaça
Peynirli Poğaça Peynirli Poğaça için Malzemeler: Hamuru için: 125 gram tereyağı 1 su bardağı süzme yoğurt 1 paket kabartma tozu Un İç Malzemesi İçin: 4 çorba kaşığı lor peyniri Birkaç dal kıyılmış dereotu-maydanoz karışımı 1 cay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir bardak un ile birlikte mutfak …
Devamını oku »Ispanaklı ve Muhlamalı Tost
Ispanaklı ve Muhlamalı Tost Ispanaklı ve Muhlamalı Tost için Malzemeler: 8 dilim tost ekmeği (tercihen büyük boy) 1 demet ıspanak 1 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Salkım kiraz domates Muhlama İçin: 100 gram dil peyniri 100 gram taze kaşar peyniri 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı mısır unu 1 …
Devamını oku »Fesleğenli Tost Omlet
Fesleğenli Tost Omlet Fesleğenli Tost Omlet için Malzemeler: 4 dilim tost ekmeği 4 adet yumurta 2 dal taze fesleğen 1 büyük kase ufalanmış beyaz peynir ve lor karışımı 1 çay kaşığı çörek otu Kırmızı Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1’er tutam kimyon, kuru kekik Fesleğenli Tost Omlet Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi bir kapta …
Devamını oku »Kurutulmuş Domatesli Ekmekler
Kurutulmuş Domatesli Ekmekler Kurutulmuş Domatesli Ekmekler için Malzemeler: 12 dilim tost ekmeği (tercihen büyük boy) 10-12 yaprak kurutulmuş domates (tercihen yarı kurutulmuş) 1 kase lor peyniri 100 gram beyaz peynir 1 çorba kaşığı tereyağı Kurutulmuş Domatesli Ekmekler Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin. Ekmeklerin üzerine fırça yardımı ile eritilip ılınmış tereyağı sürün. Daha sonra merdane yardımı ile tost ekmeklerini parçalamadan inceltin. İnceltmiş olduğunuz tost ekmeklerini ısıya dayanıklı küçük çukur kapların içine yerleştirin. Üzeri için; Peynirleri ve kurutulmuş ekmekleri karıştırın ve …
Devamını oku »Kruton Ekmekli Salata
Kruton Ekmekli Salata Kruton Ekmekli Salata için Malzemeler: Yarım demet roka 1 adet kıvırcık marul 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1 çay kaşığı tuz 1 adet büyük boy domates 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Kruton İçin: 8 dilim tost ekmeği 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon 1’er tutam kırmızı pul biber, kekik, toz biber, kişniş …
Devamını oku »Avokado ve Domates Küpleri
Avokado ve Domates Küpleri Avokadoyu küp şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri de enine ikiye kesin. Servis tabağına yerleştirin. Taze biberiyelerin ucuna küp doğranmış Ezine peyniri geçirin. Sosu için zeytinyağını, kıyılmış 1 diş sarımsağı, rendelenmiş limon kabuğunu küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayın. Sosla birlikte servise hazır edin.
Devamını oku »Süzme Peynirli Çingene Pilavı
Süzme Peynirli Çingene Pilavı Tarifi Süzme Peynirli Çingene Pilavı için Malzemeler: 1 kilo çarliston biber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet yeşil acı biber 2 adet domates 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon 200 gram süzme peynir Süzme Peynirli Çingene Pilavı Hazırlanışı: Zeytinyağını tavada ısıtıp irice doğranmış biberleri kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları, kimyonu, küp doğranmış domatesleri de ekleyin. 5 dakika kavurun. Ocaktan alır almaz ufalanmış …
Devamını oku »Fırında Jambonlu Omlet
Fırında Jambonlu Omlet Fırında Jambonlu Omlet için Malzemeler: 4 büyük dilim jambon 4 adet yumurta 4 çay kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Fırında Jambonlu Omlet Hazırlanışı: Jambonları ısıya dayanıklı, yağlanmış küçük kapların içine yerleştirin. İçine birer tane yumurta kırın. 180 dereceye ayarlı fırında, yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirin. Fırından alın, tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek servis yapın.
Devamını oku »