Karalahana Çorbası Tarifi Karalahana Çorbası İçin Malzemeler: 10 adet taze barbunyanın içi (yaklaşık 1 su bardağı) 7-8 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 8-10 yaprak orta boy karalahana 2 çorba kaşığı mısır unu 1 çay bardağı haşlanmış mısır Tuz Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Taze barbunyanın tanelerini tencereye aktarın. Suyu ilave edip …
Devamını oku »Tarifler
Muradiye Çorbası
Muradiye Çorbası Tarifi Muradiye Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğüs eti 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy havuç 1 adet orta boy kabak 1 küçük kase yoğurt 6 su bardağı su 2 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 kahve fincanı arpa şehriye Tuz, karabiber Muradiye Çorbası Hazırlanışı: Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Kabağı ve havucu da zar şeklinde doğrayın. …
Devamını oku »Sultanahmet Köftecisi ’nden vefa örneği…
-İstanbul’un asırlık köftecisi, aralarında Bülent Ecevit, Rauf Denktaş, Sakıp Sabancı, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Cem Karaca, Adile Naşit, İslam Çupi ve Levent Kırca’nın da bulunduğu merhum ünlü müşterilerini ölüm yıldönümlerinde çeşitli etkinliklerle anacak. -Sultanahmet Köftecisi’nin 4. Kuşak patronlarından Sinan Tezçakın: “Sultanahmet Köftecisi’nin bugün bir dünya markası haline gelmesinde katkıları olan, ebediyete intikal etmiş ünlü müşterilerimizi unutmadık, unutmayacağız” İstanbul’un asırlık lezzet durağı Sultanahmet Köftecisi, ebediyete intikal …
Devamını oku »10 MİLYAR ŞİŞE’DEN EKONOMİYE 150 MİLYON LİRALIK KATKI
10 MİLYAR ŞİŞE’DEN EKONOMİYE 150 MİLYON LİRALIK KATKI … Geri dönüşümün lideri PET şişeler Dünyanın sınırlı kaynakları 7 milyara ulaşan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Tüm dünya bu tehlikeli gidişata dur demek için kolları sıvadı. Geri dönüşüme odaklanan ülkeler, ‘kullan-at’ alışkanlığının yerine ‘tekrar kullan-geri dönüştür’ anlayışını geliştiriyor. Türkiye’de ise ‘sorumlu endüstri, sorunsuz çevre’ misyonu ile hareket eden plastik sektörünün geri dönüşüm iktisadi …
Devamını oku »Firik Pilavlı Levrek
Firik Pilavlı Levrek Firik Pilavlı Levrek için Malzemeler: 140-150 gram deniz levreği filetosu 30 gram taze porçini mantarı Tuz, karabiber, beyaz biber Labneli Firik Pilavı İçin: 50 gram firik bulguru 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı labne peyniri Pancar Püresi İçin: 1 adet orta boy pancar 1 …
Devamını oku »Kaşıbeyaz Balık’tan Tüm Ezberleri Bozacak Lezzet: Balık Kebabı
“Balıktan kebap olur mu?” demeyin! Kebabın lezzet ustası Kaşıbeyaz, balık kebabı ile balık yemeyi sevmeyenlere bile balığı sevdiriyor. Güneydoğu mutfağı ve kebap denilince ilk akla gelen marka Kaşıbeyaz Lezzet Grubu, ette olduğu kadar balık konusundaki iddiasını Florya’daki Kaşıbeyaz Balık restorantında ortaya koyuyor. Balık kokoreçten ahtapot tandıra, deniz mahsüllü içli köfteden dil menüere kadar seçkin ve çok geniş bir …
Devamını oku »Kuşkonmazlı Somon Fileto
Kuşkonmazlı Somon Fileto Kuşkonmazlı Somon Fileto için Malzemeler: 80 gram somon fileto 40 gram tütsülenmiş Himalaya tuzu 1 adet nektarin 1 adet kuşkonmaz 2 adet portakalın suyu 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta Tuz, karabiber, beyaz biber Zeytinyağı Kuşkonmazlı Somon Fileto Hazırlanışı: Somon filetosunu tütsülenmiş Himalaya tuzu ile kaplayın. Kapağını kapatıp buzdolabına aktarın, birkaç saat dinlendirin. Kuşkonmazı temizleyip haşlayın. Somonu dinlendirdikten sonra akan suyun altında yıkayın ve …
Devamını oku »Poşe Erikli Hamsi Salsa
Poşe Erikli Hamsi Salsa Poşe Erikli Hamsi Salsa için Malzemeler: 5-6 adet hamsi 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1 adet kiraz domates 2 dal taze kişniş 2 adet lime 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber 1 adet erik 1 çay kaşığı şeker 1 adet yıldız anason 1 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Poşe Erikli Hamsi Salsa Hazırlanışı : Temizlenmiş hamsileri 1 yeşil limonun …
Devamını oku »Dondurma Kurabiye
Dondurma Kurabiye Dondurma Kurabiye için Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2,5 su bardağı un 1 su bardağı buğday nişastası 1 paket vanilya 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı damla çikolata Dondurma Kurabiye Hazırlanışı: Öncelikle oda ısısında yumuşamış tereyağını yumurta ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma zeytinyağını, pudra …
Devamını oku »Portakallı Kek
Portakallı Kek Portakallı Kek için Malzemeler: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı portakal suyu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Üzeri İçin: Portakal reçeli Portakallı Kek Hazırlanışı: Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. Karışım krema kıvamına gelince …
Devamını oku »