Kruton Ekmekli Salata Kruton Ekmekli Salata için Malzemeler: Yarım demet roka 1 adet kıvırcık marul 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1 çay kaşığı tuz 1 adet büyük boy domates 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Kruton İçin: 8 dilim tost ekmeği 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon 1’er tutam kırmızı pul biber, kekik, toz biber, kişniş …
Devamını oku »Tarifler
Avokado ve Domates Küpleri
Avokado ve Domates Küpleri Avokadoyu küp şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri de enine ikiye kesin. Servis tabağına yerleştirin. Taze biberiyelerin ucuna küp doğranmış Ezine peyniri geçirin. Sosu için zeytinyağını, kıyılmış 1 diş sarımsağı, rendelenmiş limon kabuğunu küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayın. Sosla birlikte servise hazır edin.
Devamını oku »Süzme Peynirli Çingene Pilavı
Süzme Peynirli Çingene Pilavı Tarifi Süzme Peynirli Çingene Pilavı için Malzemeler: 1 kilo çarliston biber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet yeşil acı biber 2 adet domates 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon 200 gram süzme peynir Süzme Peynirli Çingene Pilavı Hazırlanışı: Zeytinyağını tavada ısıtıp irice doğranmış biberleri kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları, kimyonu, küp doğranmış domatesleri de ekleyin. 5 dakika kavurun. Ocaktan alır almaz ufalanmış …
Devamını oku »Fırında Jambonlu Omlet
Fırında Jambonlu Omlet Fırında Jambonlu Omlet için Malzemeler: 4 büyük dilim jambon 4 adet yumurta 4 çay kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Fırında Jambonlu Omlet Hazırlanışı: Jambonları ısıya dayanıklı, yağlanmış küçük kapların içine yerleştirin. İçine birer tane yumurta kırın. 180 dereceye ayarlı fırında, yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirin. Fırından alın, tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek servis yapın.
Devamını oku »Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle
Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle için Malzemeler: 200 gram kolot peyniri veya mozzarella 100 gram tel peyniri 2 çorba kaşığı mısır unu 10 yaprak kurutulmuş domates 1,5-2 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle Hazırlanışı: Mısır ununu 1 su bardağı sıcak suda inceltin. Tavaya aktarın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edin. Yavaş yavaş suyunu ekleyip çok katı …
Devamını oku »Kuzu İncikli Keşkek
Kuzu İncikli Keşkek Kuzu İncikli Keşkek için Malzemeler: 4 adet kuzu incik 2 çay kaşığı tane 1 çay kaşığı tarçın 1 tutam zencefil 2-3 yaprak defne 1 büyük boy kırmızı soğan 3 su bardağı su Tuz Keşkek İçin: 150 gram dövme buğday 100 gram haşlanmış nohut Et suyu Su 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı çemen 1-2 adet kurutulmuş …
Devamını oku »Tarhana Mantısı
Tarhana Mantısı Tarhana Mantısı için Malzemeler: Yarım su bardağı ılık su 1 çay kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 adet küçük boy yumurta 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 2,5-3 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz tarhana İç Malzemesi İçin: 1 adet sivri biber 150 gram ufalanmış köy peyniri …
Devamını oku »Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi
Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi için Malzemeler: 500 gram kemikli kuzu eti 1 adet havuç 1 adet soğan 1 dal kereviz sapı 3 adet karanfil Zahterli Erişte İçin: 2 su bardağı ev eriştesi 1 dal taze zahter 2 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi Hazırlanışı: Eti tencereye …
Devamını oku »Emirdağ Güveci
Emirdağ Güveci Emirdağ Güveci için Malzemeler: 2 kilo kuzu budu Yarım kilo kaburga 1 kilo domates 4 adet patlıcan 1 kilo sivri biber 2 büyük baş sarımsak Yarım su bardağı su Emirdağ Güveci Hazırlanışı: Bütün sebze ve etleri iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuzu budu ve kaburgayı güveçte kavurun. Sarımsakları diş diş içine atın. Biber ve patlıcanı ekleyin. Domatesini, suyunu ve tuzunu ilave edin. Güvecin kapağını …
Devamını oku »Beğendili Dana Kuyruk
Beğendili Dana Kuyruk Beğendili Dana Kuyruk için Malzemeler: 1 kilo kemikli dana kuyruğu 1 adet havuç 1 adet soğan 2 dal taze kekik 1 dal kereviz sapı Beğendi İçin: 2 adet bostan patlıcanı 150 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri Beğendili Dana Kuyruk Hazırlanışı: Eti tencereye alın. İrice doğranmış havucu, kereviz sapını, soğanı, taze kekiği ekleyin. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edin. Çok kısık ateşte 6-8 saat haşlayın. …
Devamını oku »