Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk

firinda-kekikli-tereyagli-tavuk

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk Tarifi

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk İçin Malzemeler:
1 adet temizlenmiş ve tütsülenmiş bütün tavuk
100 gram tereyağı
1 kutu taze kekik
Deniz tuzu
Sosu İçin:
1 küçük kase biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet portakalın suyu
2-3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri İçin:
Yarım demet maydanoz

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk Hazırlanışı:
Tavuğun derisinin altına her biri misket büyüklüğünde tereyağı parçaları yerleştirin. Taze kekikleri de aynı şekilde derinin altına, tümünü kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine deniz tuzu serpin. Tavuğun üzerini tamamen folyo ile kaplayın. 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat kadar pişirin. Folyosunu çıkartın. Sosu için; Tüm malzemeyi karıştırıp fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün. Tekrar fırına verin. Yarım saat daha pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz yarım demet irice kıyılmış dereotunu derinin üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın!

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir