Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 134)

Tarifler

Peynirli Biber Dolması

Peynirli Biber Dolması Tarifi Peynirli Biber Dolması İçin Malzemeler: 4 adet kapya biber 300 gram çökelek 1 çorba kaşığı labne 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2-3 dal kıyılmış dereotu 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı çörek otu Peynirli Biber Dolması Hazırlanışı: Biberlerin kapak kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin. Daha sonra yıkayıp süzün. Kaynar suda 8-10 dakika haşlayın. …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Zeytinyağlı Ispanak Kökü Tarifi Zeytinyağlı Ispanak Kökü İçin Malzemeler: 500 gram ıspanak kökü 1 kahve fincanı sirke 1 kahve fincanı zeytinyağı 2-3 diş sarımsak Tuz, kırmızı toz biber 1 çorba kaşığı limon suyu Zeytinyağlı Ispanak Kökü Hazırlanışı: Ispanakların köklerini kestikten sonra iyice yıkayıp süzün. Daha sonra 1 çorba kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp kalan sirkeyi, zeytinyağını, ince ince kıyılmış …

Devamını oku »

Limonlu Hamsi Fırında

Limonlu Hamsi Fırında Tarifi Limonlu Hamsi Fırında İçin Malzemeler: 3 adet limon 500-600 gram temizlenmiş kılçıksız hamsi 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1-2 çay kaşığı pul biber 1-2 çay kaşığı kuru kekik 2-3 dal kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Birkaç tutam kıyılmış maydanoz Limonlu Hamsi Fırında Hazırlanışı: Limonları enine ikiye kesin. Fırın tepsisinin içinde düşmeden sabit durması …

Devamını oku »

Dülger Menüer

Dülger Menüer Tarifi Dülger Menüer İçin Malzemeler: 1 kilo dülger balığı 1 çorba kaşı soya sosu 1 çorba kaşığı kapari çiçeği 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kapya biber 4-5 adet mantar 2-3 adet yeşil biber 1 küçük kase kiraz domates Yarım demet taze soğan Garnitür İçin: 1 adet kırmızı soğan Haşlanmış patates Roka yaprakları Limon Ayrıca: Kızartmak için sıvı yağ …

Devamını oku »

Balık Buğulama

Balık Buğulama Tarifi Balık Buğulama İçin Malzemeler: 4 adet orta boy levrek (temizlenmiş, fileto haline getirilmiş, balık suyunu kullanmak için kemikleri ve kafasını ayrı pakette hazırlanmış) 1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 1 adet küçük boy kereviz 2-3 kereviz yaprağı 1 tatlı kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı balık suyu (tarife bakınız) 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Patates Salatalı Çıtır Çipura

Patates Salatalı Çıtır Çipura Patates Salatalı Çıtır Çipura İçin Malzemeler: 4 adet Çipura Filetosu 2 Su Bardağı Karışık Yeşillik 2 adet Orta Boy Patates 1 Paket Knorr Çıtır Pane Harcı 1 Paket Knorr Sirkeli ve Sarımsaklı Salata Sosu 2 adet Yumurta 3 Yemek Kaşığı Su 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Kızartmak için Sıvı Yağ Patates Salatalı Çıtır Çipura Hazırlanışı: Patatesleri bol tuzlu …

Devamını oku »

Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar

Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar Tarifi Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar İçin Malzemeler: 600 g Büyük Mantar 250 g Ispanak 1 Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Paket Knorr Beşamel Sos 3 su bardağı süt Rendelenmiş Kaşar Sıvı Yağ Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar Hazırlanışı: Tencerenin içine 3 su bardağı soğuk sütü ve 1 paket Knorr Beşamel Sosu’nu ilave edin. Sosu kaynayana kadar karıştırın. Sos …

Devamını oku »

Soğanlı Ekmek

Soğanlı Ekmek Tarifi Soğanlı Ekmek İçin Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Soğanlı Ekmek Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …

Devamını oku »

Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba

Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba Tarifi Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba İçin Malzemeler: 1 adet soğan 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kapya biber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 500 gram ıspanak 1 çorba kaşığı sumak 1 avuç ev eriştesi 4-5 adet mantar 5-6 su bardağı su Tuz, karabiber Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Pirpirim Aşı

Pirpirim Aşı Tarifi Pirpirim Aşı İçin Malzemeler: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 kahve fincanı bulgur 1 çay bardağı yeşil mercimek 5-6 su bardağı su 500 gram semizotu 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi Tuz, karabiber, pul biber Pirpirim Aşı Hazırlanışı: Semizotlarının dallarını yapraklarından öbek …

Devamını oku »
Deneme bonusu