Çikolata Cenneti Cup Cake Çikolata Cenneti Cup Cake için Malzemeler: 125 gr bitter çikolata 165 ml. süt 285 gram esmer şeker 105 gram tereyağı 2 adet büyük boy yumurta 180 gram un Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 8 gram kakao Bir çimdik tuz Çikolata Cenneti Cup Cake Hazırlanışı: Bir tencerede doğranmış çikolatayı, sütü ve şekerin yarısını sürekli karıştırarak kaynatın. Tereyağı ve kalan …
Devamını oku »Tarifler
Elmalı Cramble
Elmalı Cramble Elmalı Cramble için Malzemeler: Hamuru İçin: 10 yemek kaşığı un 10 yemek kaşığı esmer şeker 125 gram tuzsuz tereyağı 1 çimdik tuz 20 gram yemeklik krema Harcı İçin: 3 adet orta boy kırmızı yada yeşil elma 4 yemek kaşığı esmer şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın 100 gram kuş üzümü 100 gram kuru üzüm 75 gram ceviz içi 1 paket …
Devamını oku »Taze Börülce Üzerinde Barbun
Taze Börülce Üzerinde Barbun Taze Börülce Üzerinde Barbun Malzemeler: 200 gram taze börülce 8-10 adet barbun 100 gram pırasa 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi Kızartmak için: Sıvı yağ, mısır unu, beyaz un Deniz tuzu, taze Karabiber Taze Börülce Üzerinde Barbun Hazırlanışı: Taze börülceleri önceden kaynatılmış suyun içerisine iple bağlayarak haşlayın. Barbunları ayıklayın ve yıkayın. Beyaz un, mısır unu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın, barbunları bu karışıma bulayın ve …
Devamını oku »Pancar Havuç Cips
Pancar Havuç Cips Pancar Havuç Cips için Malzemeler: 1 orta boy pancar 1 adet havuç Kızartmak için sıvı yağ Üzeri İçin: Sebzeli çeşni ve fajita baharatı Pancar Havuç Cips Hazırlanışı: Rendenin ince, cips yapacak tarafı ile pancar ve havucu rendeleyin, sebzeli çeşni ve fajita baharatı ekleyerek tatlandırın ve kızartın. Cipsiniz servise hazırdır.
Devamını oku »Canelloni
Canelloni Canelloni için Malzemeler: Krep için: 3 adet yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Bir miktar tuz Beşamel Sos İçin: 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 2/5 su bardağı süt Tuz, karabiber ve muskat İçi için: 500 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet orta boy doğranmış soğan 1 adet rendelenmiş …
Devamını oku »Pazı ve Yeşil Mercimekli Sütlü Patates Çorbası
Pazı ve Yeşil Mercimekli Sütlü Patates Çorbası Pazı ve Yeşil Mercimekli Sütlü Patates Çorbası için Malzemeler: 5 adet orta boy patates Çeyrek demet pazı 1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı yemeklik krema 1 su bardağı tavuk suyu 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Pazı ve Yeşil Mercimekli Sütlü Patates Çorbası Hazırlanışı: Mercimeği 1 gün …
Devamını oku »Peynirli Poğaça
Peynirli Poğaça Peynirli Poğaça için Malzemeler: Hamuru için: 125 gram tereyağı 1 su bardağı süzme yoğurt 1 paket kabartma tozu Un İç Malzemesi İçin: 4 çorba kaşığı lor peyniri Birkaç dal kıyılmış dereotu-maydanoz karışımı 1 cay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir bardak un ile birlikte mutfak …
Devamını oku »Ispanaklı ve Muhlamalı Tost
Ispanaklı ve Muhlamalı Tost Ispanaklı ve Muhlamalı Tost için Malzemeler: 8 dilim tost ekmeği (tercihen büyük boy) 1 demet ıspanak 1 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Salkım kiraz domates Muhlama İçin: 100 gram dil peyniri 100 gram taze kaşar peyniri 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı mısır unu 1 …
Devamını oku »Fesleğenli Tost Omlet
Fesleğenli Tost Omlet Fesleğenli Tost Omlet için Malzemeler: 4 dilim tost ekmeği 4 adet yumurta 2 dal taze fesleğen 1 büyük kase ufalanmış beyaz peynir ve lor karışımı 1 çay kaşığı çörek otu Kırmızı Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1’er tutam kimyon, kuru kekik Fesleğenli Tost Omlet Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi bir kapta …
Devamını oku »Kurutulmuş Domatesli Ekmekler
Kurutulmuş Domatesli Ekmekler Kurutulmuş Domatesli Ekmekler için Malzemeler: 12 dilim tost ekmeği (tercihen büyük boy) 10-12 yaprak kurutulmuş domates (tercihen yarı kurutulmuş) 1 kase lor peyniri 100 gram beyaz peynir 1 çorba kaşığı tereyağı Kurutulmuş Domatesli Ekmekler Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin. Ekmeklerin üzerine fırça yardımı ile eritilip ılınmış tereyağı sürün. Daha sonra merdane yardımı ile tost ekmeklerini parçalamadan inceltin. İnceltmiş olduğunuz tost ekmeklerini ısıya dayanıklı küçük çukur kapların içine yerleştirin. Üzeri için; Peynirleri ve kurutulmuş ekmekleri karıştırın ve …
Devamını oku »