Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar Tarifi Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar İçin Malzemeler: 600 g Büyük Mantar 250 g Ispanak 1 Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Paket Knorr Beşamel Sos 3 su bardağı süt Rendelenmiş Kaşar Sıvı Yağ Ispanaklı Ve Beşamel Soslu Mantar Hazırlanışı: Tencerenin içine 3 su bardağı soğuk sütü ve 1 paket Knorr Beşamel Sosu’nu ilave edin. Sosu kaynayana kadar karıştırın. Sos …
Devamını oku »Tarifler
Soğanlı Ekmek
Soğanlı Ekmek Tarifi Soğanlı Ekmek İçin Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Soğanlı Ekmek Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …
Devamını oku »Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba
Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba Tarifi Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba İçin Malzemeler: 1 adet soğan 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kapya biber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 500 gram ıspanak 1 çorba kaşığı sumak 1 avuç ev eriştesi 4-5 adet mantar 5-6 su bardağı su Tuz, karabiber Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba Hazırlanışı: …
Devamını oku »Pirpirim Aşı
Pirpirim Aşı Tarifi Pirpirim Aşı İçin Malzemeler: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 kahve fincanı bulgur 1 çay bardağı yeşil mercimek 5-6 su bardağı su 500 gram semizotu 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi Tuz, karabiber, pul biber Pirpirim Aşı Hazırlanışı: Semizotlarının dallarını yapraklarından öbek …
Devamını oku »Karalahana Çorbası
Karalahana Çorbası Tarifi Karalahana Çorbası İçin Malzemeler: 10 adet taze barbunyanın içi (yaklaşık 1 su bardağı) 7-8 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 8-10 yaprak orta boy karalahana 2 çorba kaşığı mısır unu 1 çay bardağı haşlanmış mısır Tuz Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Taze barbunyanın tanelerini tencereye aktarın. Suyu ilave edip …
Devamını oku »Muradiye Çorbası
Muradiye Çorbası Tarifi Muradiye Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğüs eti 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy havuç 1 adet orta boy kabak 1 küçük kase yoğurt 6 su bardağı su 2 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 kahve fincanı arpa şehriye Tuz, karabiber Muradiye Çorbası Hazırlanışı: Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Kabağı ve havucu da zar şeklinde doğrayın. …
Devamını oku »Sultanahmet Köftecisi ’nden vefa örneği…
-İstanbul’un asırlık köftecisi, aralarında Bülent Ecevit, Rauf Denktaş, Sakıp Sabancı, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Cem Karaca, Adile Naşit, İslam Çupi ve Levent Kırca’nın da bulunduğu merhum ünlü müşterilerini ölüm yıldönümlerinde çeşitli etkinliklerle anacak. -Sultanahmet Köftecisi’nin 4. Kuşak patronlarından Sinan Tezçakın: “Sultanahmet Köftecisi’nin bugün bir dünya markası haline gelmesinde katkıları olan, ebediyete intikal etmiş ünlü müşterilerimizi unutmadık, unutmayacağız” İstanbul’un asırlık lezzet durağı Sultanahmet Köftecisi, ebediyete intikal …
Devamını oku »10 MİLYAR ŞİŞE’DEN EKONOMİYE 150 MİLYON LİRALIK KATKI
10 MİLYAR ŞİŞE’DEN EKONOMİYE 150 MİLYON LİRALIK KATKI … Geri dönüşümün lideri PET şişeler Dünyanın sınırlı kaynakları 7 milyara ulaşan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Tüm dünya bu tehlikeli gidişata dur demek için kolları sıvadı. Geri dönüşüme odaklanan ülkeler, ‘kullan-at’ alışkanlığının yerine ‘tekrar kullan-geri dönüştür’ anlayışını geliştiriyor. Türkiye’de ise ‘sorumlu endüstri, sorunsuz çevre’ misyonu ile hareket eden plastik sektörünün geri dönüşüm iktisadi …
Devamını oku »Firik Pilavlı Levrek
Firik Pilavlı Levrek Firik Pilavlı Levrek için Malzemeler: 140-150 gram deniz levreği filetosu 30 gram taze porçini mantarı Tuz, karabiber, beyaz biber Labneli Firik Pilavı İçin: 50 gram firik bulguru 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı labne peyniri Pancar Püresi İçin: 1 adet orta boy pancar 1 …
Devamını oku »Kaşıbeyaz Balık’tan Tüm Ezberleri Bozacak Lezzet: Balık Kebabı
“Balıktan kebap olur mu?” demeyin! Kebabın lezzet ustası Kaşıbeyaz, balık kebabı ile balık yemeyi sevmeyenlere bile balığı sevdiriyor. Güneydoğu mutfağı ve kebap denilince ilk akla gelen marka Kaşıbeyaz Lezzet Grubu, ette olduğu kadar balık konusundaki iddiasını Florya’daki Kaşıbeyaz Balık restorantında ortaya koyuyor. Balık kokoreçten ahtapot tandıra, deniz mahsüllü içli köfteden dil menüere kadar seçkin ve çok geniş bir …
Devamını oku »