Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye

zencefil-tarcinli-kurabiye

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye İçin Malzemeler:
150 gram tereyağı (Oda ısısında bekletilmiş)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Yarım su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
¼ su bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşayan tereyağı ve şekeri iyice karıştırın. Şeker eridikten sonra karışıma pekmezi ve yumurtayı da ekleyerek çırpmaya başlayın. Başka bir kapta kabartma tozunu, tuzu, zencefili ve tarçını harmanlayın; sıvı karışıma ilave edin. İyice karıştırın. Son olarak elenmiş unu yavaş yavaş bu karışıma ekleyin. Yoğurma işleminiz bittikten sonra hamuru streç folyoya sarın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dinlenen hamuru yarım santim kalınlığında açın ve istediğiniz şekillerde kesin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Pembeleşen
kurabiyeleri fırından alın. Kurabiye ılınınca kahve veya çay ile servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Zencefilli Kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir