Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Baharatlı ve Cevizli Kek

Baharatlı ve Cevizli Kek

baharatli-ve-cevizli-kek

Baharatlı ve Cevizli Kek Tarifi

Baharatlı ve Cevizli Kek İçin Malzemeler:
150 gram irmik
125 gram un
150 gram pudra şekeri
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı havanda ezilmiş karanfil
2 çay kaşığı kabartma tozu
200 ml. süt
1 kahve fincanı portakal suyu (60 ml.)
1 adet büyük bop rendelenmiş havuç
25 gram tereyağı
50 ml. sıvı yağ
1 avuç iri çekilmiş California cevizi

Baharatlı ve Cevizli Kek Hazırlanışı:
Geniş bir kapta elenmiş unu, irmiği, şekeri, kabartma tozunu ve baharatı harmanlayın. Sıvı yağı, portakal suyunu, eritilip ılınmış tereyağını ve sütü ekleyin. Spatula ile karıştırın. En son iri çekilmiş ceviz içini ve rendelenmiş havucu ekleyin. Hamuru, yağlanmış orta boy kek kalıbına dökün. Oda ısısında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından alın, isteğe göre yuvarlak kalıplarla kesip servis tabağına yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz veya orman meyveleriyle süsleyip vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

OKU ➤  İki Renkli Kek Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir