Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Brokolili Kiş

Brokolili Kiş

brokolili-kisBrokolili Kiş Tarifi

Brokolili Kiş İçin Malzemeler:
150 gram elenmiş un
50 gram mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat (1 çorba
kaşığı limon suyunda eritilmiş)
70 gram margarin veya tereyağı (soğuk)
1-2 tatlı kaşığı su
Bir tutam tuz
2 adet yumurtanın sarısı
Sosu İçin:
100 ml. krema
100 gram labne peyniri
2 adet yumurtanın sarısı
Birer tutam tuz ve karabiber
Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi
İç Dolgusu İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
300-400 gram brokoli
Birer tutam tuz ve karabiber
Üzeri İçin:
1 kase ufalanmış lor peyniri

Brokolili Kiş Hazırlanışı:
Tereyağını küçük küpler halinde kesip buzlukta 10 dakika kadar bekletin. Elenmiş unu ve nişastayı yoğurma kabına alın. Bir tutam ekleyip harmanlayın. Buzdolabından çıkardığınız tereyağını, suyu, limonlu karbonatı ve yumurta sarılarını ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp streç filme sarın ve buzdolabında 3 saat bekletin. İç dolgu malzemesi için; Yağları tavada ısıtıp küp doğranmış soğan ile kıyılmış sarımsakları kavurun. Küçük parçalara ayırdığınız brokolileri ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için; Tüm malzemeyi çukur bir kapta iyice çırpın. Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile tart kalıbına kolayca yerleştirecek şekilde açın. Hafif un serpilmiş tart kalıbına hamuru yayın. Bir çatal yardımı ile hamurun üzerini kalıbın tabanına değmeyecek şekilde çizin. Tart hamurunu önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika kadar ön pişirmesi için hafifçe kızartın. Fırından alın ve hazırladığınız iç dolgu malzemesini yayın, sosunu da malzemenin üzerine dökün. En son ufalanmış lor peynirini de serperek 170 dereceye ayarlı fırına verin. 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Brokoli Çorbası Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir