Buhari Asma Kebap Tarifi Buhari Asma Kebap İçin Malzemeler: 1.5 kilo dana bonfile 2 adet mor soğan 1 su bardağı krema 1 çay bardağı soya sosu Karabiber Buhari Asma Kebap Hazırlanışı: Bonfileyi halka şeklinde dilimleyin. Soğanları halka şeklinde doğrayın. Sos için; Kremayı soya sosu, karabiber ile karıştırın. Etleri ve soğanları bu sosa yatırın. Sosladığınız etleri şişe saplayın ve ızgarada pişirin. Garnitür sebze ile servise sunun.
Devamını oku »Tarifler
Etli Keşkek Çorbası
Etli Keşkek Çorbası Tarifi Etli Keşkek Çorbası İçin Malzemeler: 1 kilo kuzu gerdan 1 su bardağı dövülmüş buğday 2 adet havuç 2 adet domates Bir kaç dal dere otu 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı 1 adet kapya biber Etli Keşkek Çorbası Hazırlanışı: Buğdayı önceden haşlayın, kuzu etini ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin, kapya biber doğrayın, tereyağında kavurun. Diğer malzemeleri ilave edin. Kavrulan harca suyunu verin. …
Devamını oku »Kaşar Peynirli Çıtır Çubuk Krakerler
Kaşar Peynirli Çıtır Çubuk Krakerler Tarifi Kaşar Peynirli Çıtır Çubuk Krakerler İçin Malzemeler: 280 gram un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ılık su 2 çorba kaşığı susam 2 çorba kaşığı çörek otu 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Rendelenmiş kaşar peyniri Kaşar Peynirli Çıtır Çubuk Krakerler Hazırlanışı: Hamuru için; Tüm malzemeyi hamur yoğurma …
Devamını oku »Susamlı Ay Çekirdekli Galeta
Susamlı Ay Çekirdekli Galeta Tarifi Susamlı Ay Çekirdekli Galeta İçin Malzemeler: 280 gram un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke Üzerine Sürmek İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Kavrulmuş susam Ay çekirdeği içi Susamlı Ay Çekirdekli Galeta Hazırlanışı: Hamur için; Tüm malzemeyi hamur yoğurucuya aktarın. Homojen bir hamur olana kadar yoğurun.Yoğrulmuş hamuru iki …
Devamını oku »Fıstıklı ve Labne Peynirli Ispanaklı Kiş
Fıstıklı ve Labne Peynirli Ispanaklı Kiş Tarifi Fıstıklı ve Labne Peynirli Ispanaklı Kiş İçin Malzemeler: Kiş Hamuru İçin: 70 gram tereyağı 1 su bardağı un (250 ml.) 3 yemek kaşığı buzlu su 1 tutam tuz İç Harcı İçin: 500 gram ıspanak 1 adet küçük boy soğan 3 çorba kaşığı karamelize kıtır soğan Yarım paket labne peyniri 2 adet yumurta 1 paket …
Devamını oku »Crazy Fruity Bread
Crazy Fruity Bread Tarifi Crazy Fruity Bread Malzemeler: 10 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı sıvı yağ Yarım fincan ceviz Yarım fincan yaban mersini Yarım fincan Antep karası Yarım fincan kuru üzüm Yarım fincan yulaf 2 su bardağı çekilmiş bayat ekmek (un şeklinde) Yarım su bardağı Hindistancevizi 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket krema Şurubu İçin: …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı Tarifi Ayva Tatlısı İçin Malzemeler: 2 adet ayva (500 gram) 3 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 2 adet kakule 2 adet karanfil 2 adet küp şeker büyüklüğünde lohusa şekeri Ayva Tatlısı Hazırlanışı: Su, toz şeker ve lohusa şekerini bir tencereye koyun. Ayvaları soyup, ikiye bölün ve tencereye ekleyin. Kakule, karanfili attıktan sonra yaklaşık olarak 40 – 45 dakika pişirin. …
Devamını oku »Turşulu Pilav
Turşulu Pilav Tarifi Turşulu Pilav İçin Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık bulgur 2 adet orta boy kuru soğan 200 gram lahana turşusu 1 su bardağı turşu suyu 1 su bardağı tavuk suyu Tuz ( turşulu olduğundan mümkün olduğunca az) 3-4 adet tatlı biber turşusu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Turşulu Pilav Hazırlanışı: Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ince kıyım soğanları pembeleşinceye kadar …
Devamını oku »Kuru Şalgam Kavurması
Kuru Şalgam Kavurması Tarifi Kuru Şalgam Kavurması İçin Malzemeler: 1 kilo beyaz şalgam 300 gram az yağlı dana kıyma 3 adet orta boy kuru soğan 8-10 adet kurutulmuş domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı et suyu Kuru Şalgam Kavurması Hazırlanışı: Şalgamları soyup erişte şeklinde kesin. Tepsilere sererek ortalama 1 hafta süreyle oda sıcaklığında kurutun. Kuruyan şalgamları tuzlu suda haşlayın. Haşlanan …
Devamını oku »Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma
Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma Tarifi Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma İçin Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 2 su bardağı kuru iç bakla 4 adet orta boy soğan 1 su bardağı aşurelik buğday 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Bir tutam reyhan Bir tutam nane 1 su bardağı su 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 …
Devamını oku »