Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kremalı Pırasalı Börek

Kremalı Pırasalı Börek

kremali_pirasali_borek

Kremalı Pırasalı Börek Tarifi

Kremalı Pırasalı Börek İçin Malzemeler:
8 yaprak milföy hamuru (kare)
Yarım kilo pırasa
1 adet havuç
5 kaşık sıvı yağ
1 çay bardağı krema
1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber
1 çorba kaşığı tuz

Kremalı Pırasalı Börek Hazırlanışı:
Pırasa ve havucu ince ince doğrayın. Sıvı yağda kavurun. İndirmeye yakın krema, tuz ve baharatları ekleyin karıştırın. Bir kenarda 15-20 dakika ılınması için bekletin. Kare milföy hamurunun ortasına bir dolu çorba kaşığı
pırasalı harçtan koyun. Milföyün uçlarını yukarda birleştirip bohça şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

OKU ➤  İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin

Tavsiye

Vişneli Turta

Vişneli Turta

Vişneli Turta (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz