Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 109)

Tarifler

Baklava Hamurunda Kek

Baklava Hamurunda Kek Tarifi Baklava Hamurunda Kek İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke 1 tutam tuz 5.5- 6 su bardağı Eriş Un Baklavalık ve Böreklik unu (600-650 gram) Ayrıca: 200 gram tereyağı (yufkaların arasını yağlamak için) Yufkaları açmak için nişasta – …

Devamını oku »

Portakal Pelteli Kurabiye

Portakal Pelteli Kurabiye Tarifi Portakal Pelteli Kurabiye İçin Malzemeler: 100 gram tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı buğday nişastası 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım paket kabartma tozu 3,5 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı Portakal Peltesi İçin: 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı toz şeker …

Devamını oku »

Dantel Desenli Bisküvi

Dantel Desenli Bisküvi Tarifi Dantel Desenli Bisküvi İçin Malzemeler: 2,5 su bardağı un 3/4 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı toz tarçın 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt Dantel Desenli Bisküvi Hazırlanışı: Elenmiş un dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Hafifçe karıştırın. Elenmiş unu azar azar ekleyin. Kontrollü olarak unu ekleyin ve pürüzsüz …

Devamını oku »

Tarçınlı Çörek

Tarçınlı Çörek Tarifi  Tarçınlı Çörek İçin Malzemeler: 5 – 5,5 su bardağı un 1,5 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı tarçın 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı süt 1 su bardağı zeytinyağı Tarçınlı Çörek Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına veya mutfak robotunun hamur yoğurma aparatına un ve kuru üzüm dışındaki tüm malzemeyi harmanlayın. Kontrollü olarak azar azar un ilave edin. Pürüzsüz ve …

Devamını oku »

Boyan Şerbeti

Boyan Şerbeti Tarifi Boyan Şerbeti İçin Malzemeler: 4 tatlı kaşığı kıyılmış meyan kökü 4 su bardağı su Yarım limonun suyu 5-6 dal taze nane Buz parçaları Boyan Şerbeti Hazırlanışı: Meyan kökünün üzerine 4 bardak soğuk suyu ekleyin. Kapağını kapatıp 1 saat bekletin. Sonra tülbent yardımıyla iyice süzün. Elde ettiğiniz suyun içine limon suyu nane yaprağı ve buz parçaları ekleyin. Soğuk soğuk servis yapın. #BoyanŞerbeti …

Devamını oku »

Mercimekli Kabak

Mercimekli Kabak Tarifi Mercimekli Kabak İçin Malzemeler: 1 kilo kabak 1 adet soğan 2 adet domates 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek Yarım su bardağı haşlanmış nohut 1 adet limonun suyu 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası (silme) 3 su bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı Kuru nane Tuz Mercimekli Kabak Hazırlanışı: Soğanları zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. 1-2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla Tarifi Zeytinyağlı Bakla İçin Malzemeler: 1 kilo bakla 3 adet soğan 1 adet limonun suyu 1 dal taze sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı sıcak su 5-6 dal dereotu Tuz Zeytinyağlı Bakla Hazırlanışı: Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limonun suyunda bekletin. İnce doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları …

Devamını oku »

Baklalı Bulgur Pilavı

Baklalı Bulgur Pilavı Tarifi Baklalı Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 kilo taze baklanın içi 2 su bardağı pilavlık bulgur 2 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Baklalı Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Baklayı ayıklayıp tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Baklalar yumuşayınca tencerenin içinden alarak süzün. Pilavı pişireceğiniz tencerede yağları ısıtın. Küp doğranmış soğanı ekleyip kavurun. …

Devamını oku »

Çilekli Çikolatalı Shortcake

Çilekli Çikolatalı Shortcake Tarifi Çilekli Çikolatalı Shortcake İçin Malzemeler: Kek İçin: 2 adet yumurta 10 gram su 60 gram toz şeker 100 gram un 5 gram kabartma tozu 15 gram kakao Kreması İçin: 250 gram krema 75 gram beyaz çikolata 3 gram jelatin 50 gram çırpılmış krem şanti 25 gram toz şeker Çilek Sos İçin: 100 gram çilek 30 gram şeker 3 damla …

Devamını oku »

Buharda Lagos Balığı

Buharda Lagos Balığı Tarifi Buharda Lagos Balığı İçin Malzemeler: 4 dilim lagos balığı (balıkçınızdan fileto halinde temizlettiriniz) 10-12 adet taze kuşkonmaz 3 dal taze rezene 1 adet soğan 1 adet patates 4 diş sarımsak 12-15 adet ıspanaklı tortellini makarna (hazır kullanabilirsiniz) Zeytinyağı Tuz Akdeniz yeşilliği Buharda Lagos Balığı Hazırlanışı: Soğanı, sarımsakları, zar şeklinde doğranmış patatesi ve rezeneyi zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Daha sonra ocaktan alın …

Devamını oku »