Labneli ve Cevizli Ekmek Tarifi Labneli ve Cevizli Ekmek İçin Malzemeler: 2 dilim zeytinyağlı ekmek (tercihen yayla ekmeği) 2 çorba kaşığı labne peyniri (tercihen suyu süzülmüş) Yarım avuç ceviz içi 2-3 adet çilek (isteğe göre) Bal Labneli ve Cevizli Ekmek Hazırlanışı: Ekmeği dilimledikten sonra tavada her iki yüzeyini kızartın. Üzerine labne peyniri sürün, ceviz içi serpin. Bal döküp hemen servis yapın. İsteğe göre dilimlenmiş …
Devamını oku »Tarifler
Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek
Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek Tarifi Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek İçin Malzemeler: 2 dilim bol tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy) 1 adet haşlanmış yumurta 1 adet avokado (tercihen olgun ve yumuşak olandan) 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş havanda ezilmiş sarımsak 5-6 dal kıyılmış dereotu Taze çekilmiş karabiber, kimyon 1 çorba kaşığı beyaz krem peynir Avokadolu ve …
Devamını oku »Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı
Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı İçin Malzemeler : Tabanı İçin: 1 adet rondoda çekilmiş ekmek 125 gram tereyağı 4 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Kreması İçin: 300 gram labne peyniri 1 çay bardağı toz şeker 200 ml. süt kreması (1 paket) 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı toz jelatin Vişne Sosu İçin: …
Devamını oku »Bayat Ekmek Helvası
Bayat Ekmek Helvası Tarifi Bayat Ekmek Helvası İçin Malzemeler: 3 su bardağı rondodan çekilmiş bayat ekmek (Kabukları dahil) 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı süt 1 paket vanilya Bayat Ekmek Helvası Hazırlanışı: Bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı sütü kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ılınınca vanilyayı ilave edip karıştırın. Başka bir …
Devamını oku »Krutonlu Izgara Sebze
Krutonlu Izgara Sebze Tarifi Krutonlu Izgara Sebze İçin Malzemeler: 5-6 dilim bayat ekmek 2 adet patlıcan 2 adet kabak 2 adet kırmızı biber Zeytinyağı Servis İçin: Domates sos Yoğurt Krutonlu Izgara Sebze Hazırlanışı: Küp şeklinde doğranmış ekmeklerinizi bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Dilerseniz ekmeklerinizin üzerine damak tadınıza göre baharat serpebilirsiniz. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ekmekleri kıtırlaşana kadar kızartın. Patlıcan ve kabakları dilediğiniz …
Devamını oku »Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap
Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap Tarifi Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap İçin Malzemeler: Kebabı İçin: 400 gram dana eti 200 gram koyun eti 50 gram iç yağı 1 adet orta boy kuru soğan 2-3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz Lavaş İçin: 250 gram un Yarım bayat ekmek (rondoda çekilmiş) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Su Bayat Ekmekten …
Devamını oku »Semizotu ve Yoğurt Soslu Bayat Ekmek Köftesi
Semizotu ve Yoğurt Soslu Bayat Ekmek Köftesi Tarifi Semizotu ve Yoğurt Soslu Bayat Ekmek Köftesi İçin Malzemeler: Yarım bayat ekmek 1 çay bardağı köftelik bulgur 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı Sıvı yağ 1 demet semizotu 2 su bardağı yoğurt Semizotu ve Yoğurt Soslu …
Devamını oku »Kilis Usulü Alinazik
Kilis Usulü Alinazik Tarifi Kilis Usulü Alinazik İçin Malzemeler: 1 kilo patlıcan 300 gram domates 2-3 adet kapya biber 4-5 adet sivri biber 500 gram kuşbaşı et Kilis Usulü Alinazik Hazırlanışı: Patlıcan, domates ve biberleri közleyin, malzemeleri ezilmeden ince ince doğrayıp karıştırın. Odun ateşinde pişen kuzu etlerini şişten çıkardıktan sonra tereyağında kısa bir süre kavurup, ayrı bir tavada ısıttığınız patlıcanlı karışımın üzerine koyarak servis …
Devamını oku »Kübban Kebap
Kübban Kebap Tarifi Kübban Kebap İçin Malzemeler: 500 gram iri çekilmiş kuzu kıyma 150 gram pastırma 150 gram kaşar peyniri 60 gram Antepfıstığı Yarım yemek kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 300 gram dana küşleme Kübban Kebap Hazırlanışı: İri çekilmiş kuzu kıymanın içine; ufak doğranmış pastırma, kaşar peyniri, fıstık ve baharatları ilave edip yoğurun. Şişe sapladıktan sonra üzerini, ince/ uzun dilimlenmiş küşleme et ile …
Devamını oku »Peynirli Mücver Omlet
Peynirli Mücver Omlet Tarifi Peynirli Mücver Omlet İçin Malzemeler: Temel Mücver Hamurunun Yarısı (tarife bakın) 100 gram ufalanmış beyaz peynir 1 yemek kaşığı tereyağı Peynirli Mücver Omlet Hazırlanışı: Temel mücver hamuruna ufalanmış beyaz peynir ekleyin. İyice karıştırın. Tereyağını tavada eritin. İnce tabaka halinde mücver hamurundan yayın. Her iki tarafını pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Devamını oku »