Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Ayran Aşı

Ayran Aşı

Ayran Aşı
Puan ver

ayran-asi

Ayran Aşı Malzemeler:
• 75 gram yarım su bardağı çorbalık buğday
• 2 kahve fincanı un
• 4 çorba kaşığı (120 gram) tereyağı
• Yarım baş kuru soğan çok ince doğranmış
• 1 kilo yoğurt
• Yarım bağ taze kişniş (aş otu)
• Yeterince tuz
• Yeterince beyaz biber
• Yeterince et suyu

Ayran Aşı Hazırlanışı
Buğdayı tencereye koyup iyice yıkayın. Su ilave edip 30-35 dakika süreyle pişirin. Başka bir tencereye yağı koyup soğanı kısık ateşte pembeleşinceye kadar yakmadan kavurun. Ununu ilave edip, bir miktar daha una renk aldırmadan kavurun. Ocaktan alıp az soğuk suyla açın ve yaklaşık 1,5-2 litre et suyu ekleyin. Önceden pişirdiğiniz buğdayı katıp, tuzunu biberini ilave ettikten sonra 1- 2 dakika daha pişirip taze kişnişini (aş otunu) koyup servise sunun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz