Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri (sayfa 13)

Çorba Tarifleri

Balkabaklı Domates Çorbası

Balkabaklı Domates Çorbası Malzemeler: > 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 200 gram bal kabağı > 1 adet patates > 2 su bardağı domates suyu > 3 su bardağı sıcak su > 1 paket labne peyniri > 1 çorba kaşığı tereyağı > Taze çekilmiş karabiber, kimyon Balkabaklı Domates Çorbası Hazırlanışı: Soğanı kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp …

Devamını oku »

Pancar Çorbası

Pancar Çorbası Malzemeler: > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 adet büyük boy kırmızı soğan > 3 adet orta boy kırmızı pancar > 1 adet orta boy patates > 1 adet havuç > Tuz, taze çekilmiş karabiber > Yarım kutu labne peyniri (100 gram) Pancar Çorbası  Hazırlanışı: Tereyağı ile sıvı yağı, çorbayı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. …

Devamını oku »

Kırmızı Köz Biber Çorbası

Kırmızı Köz Biber Çorbası Malzemeler: > 4 adet kırmızı biber > 2 yemek kaşığı un > 1 yemek kaşığı tereyağı > 1 diş sarımsak > 1 yemek kaşığı domates salçası > 3 su bardağı tavuk suyu > Tuz > Karabiber Üzeri İçin: > Kaşar peyniri > Nane Kırmızı Köz Biber Çorbası Hazırlanışı: Kırmızı biberleri közleme tavası veya fırında 200 derecede közleyin. Kabuklarını …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Malzemeler: > 200 gram mercimek > 10 gram un > 30 gram margarin > 10 gram tuz > 20 gram kuru soğan > 20 gram havuç > 20 gram sıvı yağ > 20 gram tereyağı Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Yağları bir tencereye koyun. Eridikten sonra unu içine dökün. Pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından soğuk su ilave edip karışımı açın. Mercimeği blendarda çekin. Hazırladığınız …

Devamını oku »

Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası Malzemeler: > Yarım kilo karalahana > 2 adet kıyılmış soğan > 50 gram tereyağı > 3 litre su (15 su bardağı) > 250 gram haşlanmış et suyu > Mısır yarması > 200 gram haşlanmış barbunya > 400 gram mısır unu (3 su bardağı soğuk su ile açılacak) > Tuz, karabiber, pul biber Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Çorba için; Karalahanayı haşlayıp, süzdükten …

Devamını oku »

Fransız Soğan Çorbası

Fransız  Soğan  Çorbası Malzemeler: >1 kilo soğan >50 ml. zeytinyağı >1 dal taze kekik >100 gram tereyağı >1 litre kemik suyu (Fırınlanmış kemikten ) >100 gram Kars gravyeri >12 dilim baget ekmeği (Kızartılmış) Fransız Soğan Çorbası Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz soğanları incecik jülyen doğrayın ve zeytinyağında, orta ateşte karamel oluncaya kadar (Bu süreç yaklaşık 20 dakikanızı alacaktır) kavurun. Kekik ve soğuk …

Devamını oku »

Afyon Usulü Tarhana Çorbası

  Afyon Usulü Tarhana Çorbası Malzemeler: > 1 kahve fincanı Afyon tarhanası > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 adet domates > 1 tatlı kaşığı domates salçası > 1 çay kaşığı biber salçası > 4 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olabilir) Üzeri İçin: > 3-4 dal maydanoz > 1 kahve fincanı tulum peyniri   Afyon Usulü Tarhana Çorbası Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Baklagiller Çorbası Video

Baklagiller Çorbası Tarifi İçin Malzemeler ; 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı kuru fasulye 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı bezelye 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet yeşilbiber Yarım demet maydonoz 2 diş saımsak 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağ ve un 1 adet et suyu tablet Yeterince su Baklagiller çorbası tarifi için …

Devamını oku »

Ayran Köpüklü Kızılcık Tarhanası

  Ayran Köpüklü Kızılcık Tarhanası Malzemeler: > 1 yemek kaşığı tereyağı > 1 yemek kaşığı domates salçası > 5 su bardağı su > 3 yemek kaşığı toz kızılcık tarhanası > 1 çay kaşığı nane > Tuz, toz kırmızı biber > 1 su bardağı ayran Ayran Köpüğü İçin: > 1 şişe soda > 2 çorba kaşığı süzme yoğurt   Ayran Köpüklü …

Devamını oku »

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

  Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası Malzemeler: > 1 kilo kapya biber > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 100 gram labne peyniri > 10 adet arpacık soğan > Tuz, kimyon Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası Hazırlanışı: Kapya biberleri yıkayıp süzdükten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı …

Devamını oku »