Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pratik Yemekler

Tahinli Patates Püresi

by Yemek Zevki Editör
21 Eylül 2016
in Pratik Yemekler
474 19
0
Tahinli Patates Püresi
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tahinli-patates-puresiTahinli Patates Püresi Malzemeler:
1 kilo patates
1 çay bardağı tahin
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tane hardal ezmesi
Tuz
Top Köfteler İçin:
300 gram orta yağlı kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 adet orta boy domates
1 dal taze kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

Tahinli Patates Püresi Hazırlanışı:
Köfte harcı için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenip suyu süzülmüş soğanı, tuzu, kimyonu ekleyin. Yoğurun. Köfte hamurunu sosu pişene kadar buzdolabına aktarın.
Sosu için; Zeytinyağını ısıtıp kıyılmış sarımsakları 1 dakika kadar kavurun. Salçayı, rendelenmiş domatesleri, taze kekiği ve toz biberi ekleyin. Orta ateşte 20 dakika pişirin. Köfte hamurundan misket köfte hamurları elde edin. Bu hamurları kaynamakta olan sosun içine atın. 10dakika pişirin.

Patates püresi için; Patateslerin kabuğunu soyup yıkadıktan sonra küpler halinde doğrayın. Tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp tereyağı, tahin ve hardal ezmesi ekleyerek püre haline getirin. Damak tadınıza göre de tuzunu ayarlayın. İsteğe göre üzerine soslu top köfteler hazırlayıp sıcak sıcak servise hazır edin.

Tags: patatespatates püresiTahinli Patates PüresiTereyağı
Previous Post

Kahvaltı Deyip Geçmeyin, Sevdirin!

Next Post

Levrek Beyti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Levrek Beyti

Levrek Beyti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki