Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Tahinli Patates Püresi

Tahinli Patates Püresi

tahinli-patates-puresiTahinli Patates Püresi Malzemeler:
1 kilo patates
1 çay bardağı tahin
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tane hardal ezmesi
Tuz
Top Köfteler İçin:
300 gram orta yağlı kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 adet orta boy domates
1 dal taze kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

Tahinli Patates Püresi Hazırlanışı:
Köfte harcı için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenip suyu süzülmüş soğanı, tuzu, kimyonu ekleyin. Yoğurun. Köfte hamurunu sosu pişene kadar buzdolabına aktarın.
Sosu için; Zeytinyağını ısıtıp kıyılmış sarımsakları 1 dakika kadar kavurun. Salçayı, rendelenmiş domatesleri, taze kekiği ve toz biberi ekleyin. Orta ateşte 20 dakika pişirin. Köfte hamurundan misket köfte hamurları elde edin. Bu hamurları kaynamakta olan sosun içine atın. 10dakika pişirin.

Patates püresi için; Patateslerin kabuğunu soyup yıkadıktan sonra küpler halinde doğrayın. Tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp tereyağı, tahin ve hardal ezmesi ekleyerek püre haline getirin. Damak tadınıza göre de tuzunu ayarlayın. İsteğe göre üzerine soslu top köfteler hazırlayıp sıcak sıcak servise hazır edin.

OKU ➤  Fırında Pastırmalı Patates

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir