Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Yöresel Yemekler

Tahinli Katmer

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2015
in Yöresel Yemekler
483 10
0
Tahinli Katmer
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2477

Malzemeler

Hamuru İçin:

5 su bardağı un (tepeleme)

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin:

100 gram eritilmiş tereyağı

1 su bardağı tahin

Hazırlanışı:

Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyip harmanlayın. Suyunu ilave edip pürüzsüz ve yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya ayırın.

Tereyağını eritip ılıttıktan sonra tahinle birlikte karıştırın. İç malzemeniz hazırdır.

Hamurdan bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Hamur topunun da üzerine 1 yemek kaşığı kadar un serpip oklava yardımı ile yemek tabağı büyüklüğünde bir yufka elde edin. Yufkanın üzerine 3 yemek kaşığı kadar tahinli karışımdan sürün. Yufkayı rulo şekline getirip spiral şeklinde (gül şekli) sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Gül şeklindeki hamurları bir tepsiye dizin, üzerlerini streç folyoyla örtüp buzdolabında en az 6 saat bekletin.

Hamurları buzdolabından çıkartıp tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile pasta tabağından biraz daha büyük olacak şekilde hamuru açın. Tabanı geniş ve düz bir tavada veya sacda, her iki tarafı kızaracak şekilde pişirin.

Tags: yöresel yemekler
Previous Post

Ispanaklı Pidenin Limonatayla Dansı

Next Post

Oruçla Dinlenen Mideyi Bayram Ziyafetiyle Şoka Sokmayın

Yemek Zevki Editör

Next Post

Oruçla Dinlenen Mideyi Bayram Ziyafetiyle Şoka Sokmayın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki