Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Tahinli Hünkar Beğendi

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Et Yemekleri
468 25
1
Tahinli Hünkar Beğendi

Tahinli Hünkar Beğendi

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler

Tahinli Hünkar Beğendi

400 gram bonfile

200 gram ince kuşbaşı kesilmiş kuru soğan

20 gram ay çiçek yağı

8 gram un

20 gram tereyağı

20 gram salça

1 adet domates

Tuz

Garnitürü için;

4 adet patlıcan-közlenmiş soyulmuş

40 gram rende kaşar

35 gram tereyağı

15 gram ayçiçeği yağı

300 gram süt

50 gram krema

10-15 gram un

5 gram tuz

20 gram tahin

Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi:

Bir tencereye ay çiçek yağını ve tereyağını koyup kızdırın. Soğanları kızartın. Eti kavurun, unu ilave edin. Bir dakika kavurup salçayı ilave edin. Sonra domatesi ilave edip, soteleyin. Etlerin üzerini kapatacak kadar dökün. Altını kapamadan 10 dakika önce tuzunu serpin. 45 dakika ağır ateşte pişirin.

Garnitürü için:

Patlıcanları közleyin. Bıçakla ince ince kıyın. Bir tencere de sütü kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı un ile kavurun. 2 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Sütü ilave edip tekrar ocağına koyun, koyu bir kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları ilave edin. Tuzunu, kaşarını ve kremayı ekleyip karıştırın. Ocaktan aldıktan sonrada, tahinini koyup, son kez karıştırın.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Next Post

Kroken-Patates Püresi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kroken-Patates Püresi

Kroken-Patates Püresi

Comments 1

  1. Mas says:
    14 yıl ago

    Çok fena grbiim, bu bana çok iyi gelecek, ama yapmaya dermanım yok. Ellerine sağlık…

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki