Malzemeler
400 gram bonfile
200 gram ince kuşbaşı kesilmiş kuru soğan
20 gram ay çiçek yağı
8 gram un
20 gram tereyağı
20 gram salça
1 adet domates
Tuz
Garnitürü için;
4 adet patlıcan-közlenmiş soyulmuş
40 gram rende kaşar
35 gram tereyağı
15 gram ayçiçeği yağı
300 gram süt
50 gram krema
10-15 gram un
5 gram tuz
20 gram tahin
Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi:
Bir tencereye ay çiçek yağını ve tereyağını koyup kızdırın. Soğanları kızartın. Eti kavurun, unu ilave edin. Bir dakika kavurup salçayı ilave edin. Sonra domatesi ilave edip, soteleyin. Etlerin üzerini kapatacak kadar dökün. Altını kapamadan 10 dakika önce tuzunu serpin. 45 dakika ağır ateşte pişirin.
Garnitürü için:
Patlıcanları közleyin. Bıçakla ince ince kıyın. Bir tencere de sütü kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı un ile kavurun. 2 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Sütü ilave edip tekrar ocağına koyun, koyu bir kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları ilave edin. Tuzunu, kaşarını ve kremayı ekleyip karıştırın. Ocaktan aldıktan sonrada, tahinini koyup, son kez karıştırın.
Çok fena grbiim, bu bana çok iyi gelecek, ama yapmaya dermanım yok. Ellerine sağlık…