Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler İftar Yemekleri

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
18 Haziran 2015
in İftar Yemekleri, Tatlı Tarifleri
468 25
0
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kabak-tatlisi

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler:

1 kilo bal kabağı

1.5 su bardağı toz şeker

Servis İçin;

Dövülmüş ceviz

Susam, Tahin

Tercihen Hindistancevizi

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Hazırlanışı:

Kabakları arzu ettiğiniz şekilde doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Kabağı kapatarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bu şekilde bekletin. Akşamdan doğrayıp, sabaha kadar da bekletebilirsiniz. Bu şekilde üzerine hiç su eklemeden ocağa alın, 20 dakika süreyle kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabakların çok pişmemesine dikkat etin. Daha sonra fırına atacağınız için pişme payını bırakmalısınız. Ocaktan aldığınız kabakları fırın tepsisine koyun. Fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Fırında kalmasının sebebi ise; şerbetin yoğun bir kıvam alarak kabaklar ile iyice özdeşleşmesini sağlamak. Fırından çıkan kabakları soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve susam serpin. Arzu ederseniz üzerine tahin gezdirip ceviz de ekleyebilirsiniz

Tags: İftar Menülerikabak tatlısıKabak Tatlısı HazırlanışıKabak Tatlısı MalzemelerKabak Tatlısı Nasıl YapılırKabak Tatlısı Tarifiramazan menüleriramazanda ne pişirsemTahinli Cevizli Kabak TatlısıTahinli Cevizli Kabak Tatlısı HazırlanışıTahinli Cevizli Kabak Tatlısı MalzemelerTahinli Cevizli Kabak Tatlısı Tarifi
Previous Post

The Green Park Hotels&Resort’de Şölen Tadında İftar

Next Post

Ananas Yatağında Mevsim Meyveleri

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ananas Yatağında Mevsim Meyveleri

Ananas Yatağında Mevsim Meyveleri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki