Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı

kabak-tatlisi

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler:

1 kilo bal kabağı

1.5 su bardağı toz şeker

Servis İçin;

Dövülmüş ceviz

Susam, Tahin

Tercihen Hindistancevizi

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Hazırlanışı:

Kabakları arzu ettiğiniz şekilde doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Kabağı kapatarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bu şekilde bekletin. Akşamdan doğrayıp, sabaha kadar da bekletebilirsiniz. Bu şekilde üzerine hiç su eklemeden ocağa alın, 20 dakika süreyle kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabakların çok pişmemesine dikkat etin. Daha sonra fırına atacağınız için pişme payını bırakmalısınız. Ocaktan aldığınız kabakları fırın tepsisine koyun. Fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Fırında kalmasının sebebi ise; şerbetin yoğun bir kıvam alarak kabaklar ile iyice özdeşleşmesini sağlamak. Fırından çıkan kabakları soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve susam serpin. Arzu ederseniz üzerine tahin gezdirip ceviz de ekleyebilirsiniz

OKU ➤  İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir