Ana Sayfa » Etiket arşivi: kabak tatlısı

Etiket arşivi: kabak tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi Kabak Tatlısı İçin Malzemeler: 1 büyük dilim kabak Sönmüş kireç Şeker Karanfil Portakal Tahin Kaymak Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip 3 gün boyunca sönmüş kireçte bekletin. Daha sonra temizliğinden emin olana kadar iyice yıkayın. Kabaklara şeker ilave edin. Portakal ve karanfili de ekleyip kaynatın. Soğuduktan sonra tahin ve kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.

Devamını oku »

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 1.5 su bardağı toz şeker Servis İçin; Dövülmüş ceviz Susam, Tahin Tercihen Hindistancevizi Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları arzu ettiğiniz şekilde doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Kabağı kapatarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bu şekilde bekletin. Akşamdan doğrayıp, sabaha kadar da bekletebilirsiniz. …

Devamını oku »

Sütlü Kabak Tatlısı

Malzemeler: > 3 su bardağı süt > 2 kilo kabak (Tercihen tam olgunlaşmamış) > 6 su bardağı şeker > 10 adet ceviz Sütlü Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabağı iri parçalar halinde doğrayıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Çok kısık ateşte, 2 saat boyunca pişirin. Karamelize olmuş kabağı fırın tepsisine aktarın. Üzerine 3 su bardağı sütü dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında …

Devamını oku »