Tagliatelle Bolonez Tarifi
Tagliatelle Bolonez İçin Malzemeler:
120 gram tagliatelle makarna
100 gram bolonez sos
20 gram parmesan peyniri
60 gram domates sos
3 gram taze fesleğen
10 gram zeytinyağı
3 gram tuz
2 gram tane karabiber
10 gram maydanoz
30 ml. et suyu
Bolonez Sos İçin:
80 gram dana kıyma
Orta boy soğanın yarısı
Küçük bir havucun yarısı
Çeyrek boy kereviz
Yarım diş sarımsak
Küçük bir parça defne yaprağı
Yarım dal taze kekik
75 gram domates
20 ml. balzamik sirke
Tagliatelle Bolonez Hazırlanışı:
Bolonez sos için; Bir tencereye zeytinyağını koyun. Sırasıyla soğan, kıyma, havuç, kereviz ve sarımsakları ekleyin.
Tüm malzemeleri kavurduktan sonra balsamik sirkeyi katın ve kokusu gidene kadar çektirin. Domatesleri ilave edip
pişirin. Et suyu, taze kekik ve defne yaprağını atın. Tuzu ve karabiberini ayarlayıp, koyulaşana kadar kaynatın.
Haşladığınız tagliatelle makarnayı zeytinyağı ile sotelediğiniz sarımsaklı tencereye alın ve bir iki tur karıştırın.
Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine bol miktarda bolonez sos koyup servisi tamamlayın.