Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler İftar Yemekleri

Sütlü Kuzu Sırt

by Yemek Zevki Editör
26 Temmuz 2014
in İftar Yemekleri
468 25
0
Sütlü Kuzu Sırt
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2487Malzemeler

1 kilo temizlenmiş yağlı kuzu sırt

1 litre pastörize süt

1 su bardağı zeytin yağı

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi

1 çay kaşığı değirmende öğütülmüş karabiber

1 çay kaşığı deniz tuzu

5 dal taze kekik

1 dal taze biberiye

İstiridye mantarı

Hazırlanışı

Derin bir kap içerisine sütü boşaltın. Önce zeytinyağını ardından ezilmemiş kırık sarımsakları sütün içine atın. Öğütülmüş karabiberi, deniz tuzunu, taze kekiği, taze biberiyeyi ve pirinç sirkesini de ekleyin. Sütü çırpıcı ile uzun bir süre karıştırın. Kasaptan almış olduğunuz kuzu sırt etlerini bu karışıma yatırın. Buzdolabında bir gün dinlendirin. Etin daha yumuşak olmasını istiyorsanız iki gün de dinlendirebilirsiniz. Ancak sütün bozulma ihtimalini düşünecek olursak üçüncü gün terbiye edilmiş bu etleri tüketmelisiniz.

Marine olmuş kuzu etlerini mangala veya döküm tavaya yerleştirmeden önce dolaptan çıkartıp zeytin ve deniz tuzu ilave ederek oda sıcaklığına ulaşması için 20 dakika süreyle bekletin. Dolaptan çıkan soğut et sıcak ile direk temas ettiğinde suyunu kaybeder ve sertleşir.

Mangala veya döküm tavaya yerleştirdiğiniz etleri arzu ettiğiniz şekilde az veya çok pişirebilirsiniz.

Mantarlara zeytinyağı ve deniz tuzu ekleyerek karıştırın. Onları da pişirin. Kuzu sırtları ile beraber garnitür olarak servis edin.

Tags: Ana YemeklerRamazan Yemekleri
Previous Post

Elbasan Tava

Next Post

Dallas Steak Dry Aget Beef

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dallas Steak Dry Aget Beef

Dallas Steak Dry Aget Beef

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki