Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler

by Yemek Zevki Editör
20 Ağustos 2015
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Süt Karameli Dolgulu Bisküviler
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Süt-Karameli-Dolgulu-Bisküviler-yemek-zevki

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler İçin Malzemeler:

Hamuru için:

250 gram tereyağı

1 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

3,5 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı toz zencefil

Yarım çay kaşığı toz karanfil

Açmak için nişasta (1 küçük kase)

Üzeri için:

1 çorba kaşığı pudra şekeri

Süt karameli için

5 bardak süt ( 1 litre )

1 su bardağı toz şeker

Yarım tatlı kaşığı karbonat (1 yemek kaşığı su ile eritilmiş)

1 paket krema (200 ml)

(2 Tepsi İçin)

Hazırlanışı:

Süt kreması için sütü, kremayı ve şekeri bir tencereye alın ve tel çırpıcı ile karıştırıp bir taşım kaynatın.

Tencereyi ocaktan alıp karbonatı yavaş yavaş ekleyin. Bunu yaparken süt köpüklenip kabaracaktır, karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika sonra normale dönecektir.

Tencereyi tekrar ocağa alıp 1,5 – 2 saat kadar arada karıştırmak suretiyle kaynatın. Sütün rengi yavaş yavaş turuncuya ve sonunda da karamele dönmeye başlar.

Çırpıcıyla hızlıca karıştırıp ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.

Soğuyunca yine birkaç dakika çırpın ve cam bir kavanoza aktarın.

Bu şekilde hazırladığınız süt karamelini buzdolabında 1 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

Kurabiye hamuru için oda ısısındaki tereyağı ve un dışındaki tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın.

Homojen bir karışım haline gelince kontrollü olarak azar azar ununu ekleyin.

Hamuru pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Streç bir folyoya sarıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

Buzdolabından çıkardığınız hamuru nişasta serpiştirilmiş bir tezgahta merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.

Dilediğiniz şekillerde kurabiye kalıplarıyla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Tüm hamura şekil verip önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika kadar pişirin.

Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla aralarına hazırladığınız süt karamelini sürüp iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.

Yasemin’in Notu: Bisküvilerin arasına sürülen süt kreması yerine çikolata kreması veya meyve marmeladı sürebilirsiniz.

 

Tags: iftariftar tatlısıramazanramazan menüsüSüt Karameli Dolgulu BisküvilerSüt Karameli Dolgulu Bisküviler HazırlanışıSüt Karameli Dolgulu Bisküviler MalzemelerSüt Karameli Dolgulu Bisküviler Yapımıyemek zevki
Previous Post

Soğuk Ayran Çorbası

Next Post

Kağıt Kebabı Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kağıt Kebabı Video

Kağıt Kebabı Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki