Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Susuz Zeytinyağlı Kabak

Susuz Zeytinyağlı Kabak

18

Malzemeler:

> 2 adet büyük boy soğan

> 1 kilo kabak

> 1 tatlı kaşığı tuz

> 3 diş sarımsak

> 1 çay bardağı zeytinyağı

> 3 dal kıyılmış dereotu

Hazırlanışı:

Kabakları yıkayın,  kabuğunu kazımadan küp  küp doğrayın. Soğanları  soyup aynı şekilde küp  küp doğrayın. Soğanları  tuzla avucunuzun içinde  iyice ovun, acı suyunun  çıkması için fazla  suyunu sıkın. Soğanları  ve kabakları tencereye  aktarıp harmanlayın. Diş  diş sarımsakları serpin,  zeytinyağını dökün. Çok  kısık ateşte 20 dakika  pişirin. Ocaktan alın,  kıyılmış dereotunu da  üzerine serpin. Tencerenin  kapağı kapalı olacak  şekilde oda ısısında  soğumaya bırakın.  Sarımsaklı yoğurt ile  birlikte servis edebilirsiniz.

OKU ➤  BAŞ AĞRISINI KAFANIZA TAKMAYIN!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir