Somonlu ve Soslu Patates Topları Tarifi
Somonlu ve Soslu Patates Topları İçin Malzemeler:
8 adet taze patates
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
2 dilim somon füme
2 adet büyük boy salatalık
Sosu İçin:
100 gram beyaz krem peynir
100 gram süzme peynir
100 gram yoğurt
Birer çay kaşığı kuru kekik, nane, pul biber
Somonlu ve Soslu Patates Topları Hazırlanışı:
Sosu için; Krem peyniri, çatalla ezilmiş süzme peyniri ve yoğurdu iyice karıştırın. Baharatını ekleyip tatlandırın. Patatesi kabuğuyla birlikte iyice fırçalayıp yıkadıktan sonra süzün. Patatesin sosu için; Soya sosunu, zeytinyağını ve kimyonu karıştırın. Bu karışımı patateslerin her tarafına gelecek şekilde sürün. Patatesleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin, 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Peynirli sosu servis kaselerinin dörtte birine gelecek şekilde paylaştırın. Her bir kasenin içine patates, çok ince dilimlenmiş salatalık ve somon füme geçirilmiş şişleri yerleştirin. Ilık ılık servis yapın.