Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde
Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde

Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde

Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde

Malzemeler

150 gram taze somon balığı

5 gram tuz

Yarım limon

10 gram zeytinyağı

3 gram sarımsak

1/8 adet fesleğen

50 gram pirinç

2 gram şeker

4 adet ıspanak yaprağı

4 gram havuç

4 gram kabak

5 gram patates

20 gram tost ekmeği

20 gram ayçiçek yağı

2 adet spagetti

1 dal Rozmari

1 adet cerry domates

10 gram tereyağı

3 gram safran

Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde Tarifi:

Somon balıklarını 130 gramlık fletolara kesip baharatlarla lezzetlendirin. Somon fletolarını ızgarada pişirip alın. Haşlanmış ıspanak yaprakları, kabak, havuç ve patatesleri ayrı ayrı tereyağı ile sote edin. Servis esnasında daha önceden sote edilmiş ıspanakları tabağın ortasına yaprak gibi açın. Safranlı pilav ve somon balığını üst üste koyarak etrafına kızartılmış tost ekmeği dizin. Karamelize edilmiş limon ve spagetti ile servis yapın.

 

OKU ➤  BOTOKS VE DOLGU GİBİ UYGULAMALAR ORUCU BOZAR MI?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir