Malzemeler
150 gram taze somon balığı
5 gram tuz
Yarım limon
10 gram zeytinyağı
3 gram sarımsak
1/8 adet fesleğen
50 gram pirinç
2 gram şeker
4 adet ıspanak yaprağı
4 gram havuç
4 gram kabak
5 gram patates
20 gram tost ekmeği
20 gram ayçiçek yağı
2 adet spagetti
1 dal Rozmari
1 adet cerry domates
10 gram tereyağı
3 gram safran
Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde Tarifi:
Somon balıklarını 130 gramlık fletolara kesip baharatlarla lezzetlendirin. Somon fletolarını ızgarada pişirip alın. Haşlanmış ıspanak yaprakları, kabak, havuç ve patatesleri ayrı ayrı tereyağı ile sote edin. Servis esnasında daha önceden sote edilmiş ıspanakları tabağın ortasına yaprak gibi açın. Safranlı pilav ve somon balığını üst üste koyarak etrafına kızartılmış tost ekmeği dizin. Karamelize edilmiş limon ve spagetti ile servis yapın.