Soğanlı Kiş
(6 Kişilik)
Soğanlı Kiş İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
250 gram un
150 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Bir tutam tuz
Yarım çay fincanı soğuk su
Harcı İçin:
Yarım kilo kırmızı soğan
1 çorba kaşığı esmer şeker
350-400 gram mantar
Balsamik sirke
1 kutu krema
1 adet yumurta
Yarım bardak rende kaşar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Soğanlı Kiş Hazırlanışı
Fırını 180 derecede ısıtın.
Un ve tereyağını parmak uçlarınızla hızlı bir şekilde birbirine yedirin.
Diğer hamur malzemesini karıştırın, yarım saat buzdolabında beklettikten sonra yağlı kağıt arasına açın. Tart kalıbına yerleştirin, dibini çatalla delin, hafif pembeleşene kadar pişirin ve fırından çıkarın.
Fırını 200 dereceye yükseltin.
Soğanları piyazlık doğrayın, zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.
Esmer şeker ile karamelize edin; balsamik sirke, tuz ve mantarları ilave edin.
Soğanlı harcı hamurun üzerine serin, peyniri serpin, krema ile vurduğunuz yumurtayı üstüne gezdirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.