Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Şnitzel

by Yemek Zevki Editör
19 Mart 2014
in Tavuk Yemekleri
488 5
1
Şnitzel
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sntzl

Malzemeler:

2 parça tavuk göğüs eti (tercihen et dövücüsü ile inceltilmiş)

2 adet yumurtanın sarısı

1 kase un

1 kase galeta unu

Kızartmak için sıvıyağ veya tereyağı

Garnitürü İçin:

1 adet büyük boy patates

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 tatlı kaşığı hardal

Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon

Hazırlanışı:

Patates garnitür için; Haşladıktan sonra patatesin kabuğunu soyun. İri küp şeklinde kesip zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, hardal, tuz ve baharat ile tatlandırın. İnceltilmiş tavuk etlerini yan yana (iyice büyük bir parça şnitzel elde etmek için) tezgâhın üzerine yerleştirip et dövücüsü ile yeniden inceltin. Her tarafını tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Tavuk etlerini özenle yan yana getirdikten sonra, önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına, ek olarak da galeta ununa bulayın. Tereyağında veya kızgın sıvıyağda kızartın. Arzunuza göre sıcak patates salatası ve baharatlı tereyağı ile servis yapabilirsiniz.

Baharatlı tereyağı: 1 çorba kaşığı tereyağını eritip ılınmaya bırakın. 1 çay kaşığı kıyılmış dereotunu ve pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız tereyağı karışımını küçük bir kalıba veya kalıplara aktarın. Buzlukta dondurduktan sonra, şnitzel sıcakken üzerine yerleştirin. Tereyağı eriyince etin üzerine yayın.

Tags: Tavuk Yemekleri
Previous Post

Dana Gulaş

Next Post

Doğuş Çay’ın 200 Gram Dökme Yeşil Çayı Raflardaki Yerini Aldı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Doğuş Çay’ın 200 Gram Dökme Yeşil Çayı Raflardaki Yerini Aldı

Comments 1

  1. dilek demir says:
    11 yıl ago

    bunu bir de kralların tavuğu ile yaparsanız tam krallar sofrasının yemeği olur.. 🙂

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki