Malzemeler:
2 parça tavuk göğüs eti (tercihen et dövücüsü ile inceltilmiş)
2 adet yumurtanın sarısı
1 kase un
1 kase galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ veya tereyağı
Garnitürü İçin:
1 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon
Hazırlanışı:
Patates garnitür için; Haşladıktan sonra patatesin kabuğunu soyun. İri küp şeklinde kesip zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, hardal, tuz ve baharat ile tatlandırın. İnceltilmiş tavuk etlerini yan yana (iyice büyük bir parça şnitzel elde etmek için) tezgâhın üzerine yerleştirip et dövücüsü ile yeniden inceltin. Her tarafını tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Tavuk etlerini özenle yan yana getirdikten sonra, önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına, ek olarak da galeta ununa bulayın. Tereyağında veya kızgın sıvıyağda kızartın. Arzunuza göre sıcak patates salatası ve baharatlı tereyağı ile servis yapabilirsiniz.
Baharatlı tereyağı: 1 çorba kaşığı tereyağını eritip ılınmaya bırakın. 1 çay kaşığı kıyılmış dereotunu ve pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız tereyağı karışımını küçük bir kalıba veya kalıplara aktarın. Buzlukta dondurduktan sonra, şnitzel sıcakken üzerine yerleştirin. Tereyağı eriyince etin üzerine yayın.
bunu bir de kralların tavuğu ile yaparsanız tam krallar sofrasının yemeği olur.. 🙂