Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Shorba Kuzu İncik

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Tarifler
478 15
0
Shorba Kuzu İncik
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1476

Malzemeler:

4 adet kuzu incik

7-8 yaprak marul

200 gram salamura yaprak

3 adet orta boy havuç

2 adet soğan

5 diş sarımsak

1 demet maydanoz

1.5 kahve fincanı zeytinyağı

Sosu için:

1 su bardağı süzme yoğurt

Birkaç yaprak marul

Birkaç dal dereotu

Birkaç dal maydanoz

30 gram tereyağı

2 çorba kaşığı un

Hazırlanışı:

Kuzu incik için; Etleri geniş bir tencereye yerleştirin. Tencerenin içine kabuğu soyulup istediğiniz şekilde doğranmış havuç, irice doğranmış soğan, kıyılmış sarımsaklar ve bütün olarak yeşillikleri yerleştirin. Zeytinyağı ve üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte kuzu eti kemiğinden ayrılana dek haşlayın. Eti tencerenin içinden alarak süzün. Haşlama suyundan 3 bardak kadarını daha sonra sos yapımında kullanmak üzere ayırın. Sos için ayırmış olduğunuz su ile yoğurdu ayrı bir tencerede karıştırın. Unu da ekleyip iyice bulamaç haline getirin. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Marul, dereotu, maydanoz ve haşlamış olduğunuz kuzu incikleri ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Zeytinli Narlı Salata

Next Post

Dönmemiş Döner

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dönmemiş Döner

Dönmemiş Döner

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki