Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler:
125 gram margarin
20 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4-4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı soğuk su
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
(6 Kişilik)
Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşamış margarin ile tereyağını çukur bir kaba alın. Zeytinyağı ilave ederek krem haline gelene dek çırpın. Yumurtaları ve şekeri de ekleyip mikserde 5 dakika boyunca karıştırın. Unu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. En son kabartma tozu ile vanilyayı ilave edin. Tekrar yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde şekillendirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Şekeri kaynar suda eritin. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Şurubunuz hazırdır. Şurup ılıkken fırından çıkardığınız sıcak hamurların üzerine dökün. Yarım saat sonra tatlınız hazırdır.