Hazırlanma Süresi: 1 Ay
Pişirme Süresi: 15 Dakika
Zorluk Derecesi: **
Malzemeler
1 orta boy lahana
500 gram ince sivri biber (tatlı)
500 gram hazırlanmış havuç
1 kilogram alacalı domates
1 demet kereviz yaprağı
500 gram kırmızı yağ biberi
3 baş sarımsak
Ağız tadı kadar tuz
1 su bardağı sirke
5 su bardağı su
Sebzeli Lahana Turşusu Tarifi:
Bütün sebzeleri bol suda yıkayıp süzdürün. Havuçları haşlayın hepsini ince ince kıyın, tuzunu koyup karıştırın. Kavanoza doldurun. Sirke, tuz ve suyu kaynatın. Soğuyunca sebzelerin üzerine dökün. Su fazla gelirse suyu dökmeyin, sebzeler suyunu çekince ilave edin. 1 ay sonra turşunuzu açabilirsiniz.
PembeRehberPelin’ciğim sorma canım, bizim evde de eşime yeşillikli salata reidymek zor. c7oğunlukla yoğurtlu olanları tercih ediyor