Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı

sebzelibulgurMalzemeler:

1 demet taze soğan

2-3 adet havuç

100-150 gram taze mantar

1-2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı et suyu ya da sade su

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

100 gram ceviz içi

250 gram bulgur

1 adet kırmızı biber

Hazırlanışı

Taze soğanları temizleyip ince şekilde kıyın.Havuç ve kırmızı biberi jülyen şeklinde kesin. Sarımsakları soyup ezin.Mantarları temizleyip büyük parçalar halinde limonlu suya doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağı karışımında mantarları çevirin.Sarımsak, havuç ve biberi ilave edin.Ardından taze soğanları ilave edin.Malzemeleri kavurduktan sonra bulgura suyunu tuzunu katın. Ateşin altını kapadıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin.Demlenmeye bırakın.İri kıyılmış cevizleri de atıp servise hazır hale getirin.

 

OKU ➤  Bayram Sofralarına Hisar İmzası...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir