Sebze-meyve tüketmenin yanı sıra temizlenmesi daha da önemlidir. Uzmanlar, çoğu zaman suyun bile sebzelerin temizlenmesi için yeterli olmadığını, en uygun dezenfekte yönteminin “sirke ile yıkama” olduğunu vurguluyor.
Kışın en çok tükettiğimiz ıspanak, pırasa, lahana gibi sebzelerde bulunan toprak kalıntıları ve bakteriler sebebiyle yiyeceklerin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Sebze temizliğinde çok önemli yeri olan su bile çoğu zaman yeterli olmuyor. Sebzelerin yıkanması konusunda uzmanlar, kimyasal bazlı temizleyiciler yerine sirkenin bakteri öldürücü özelliğinden faydalanmanın en uygun yöntem olduğunu önemle vurguluyor.
ÖZENLİ ANNELERİN TERCİHİ SİRKE
İçeriğinde hiçbir katkı maddesi, yapay aroma ve boya bulunmayan yaş üzümden yapılan yüzde 100 Üzüm Sirkesi ve taze elmadan yapılan yüzde 100 Elma Sirkesi, sebzelerin yıkanmasında gönül rahatlığı ile kullanılabilecek ürünler. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudu enfeksiyonlardan koruyucu özelliği olan sirke, özellikle çocukları için bitkisel bazlı, doğal yöntemleri tercih eden annelerin ilk tercihi. Doğanay, sirke yapımında hiçbir katkı maddesi, yapay aroma ve boya bulundurmadan tamamıyla yaş üzümden yüzde 100 Üzüm Sirkesi ve taze elmadan yüzde 100 Elma Sirkesi üretimiyle sirke pazarında göreceli bir fark oluşturmaktadır. Bu özelliğinden dolayı Doğanay Gıda aynı zamanda, şişelerinde Tarım Bakanlığı özel izniyle “Yüzde 100 üzüm sirkesi ve Yüzde 100 elma sirkesi” etiketine sahip ilk ve tek firmadır.