Ana Sayfa » Tarifler » Saklıkent
Saklıkent

Saklıkent

Malzemeler

Saklıkent

Yarım kilo kuşbaşı et

Bezelye

Mantar

Havuç

Patates

Tuz, karabiber, pul biber

2 yemek kaşığı yağ

Püresi için:

5 adet patates

Yarım çay bardağı süt

Tuz, karabiber

Kaşar rendesi

Sosu için:

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı salça

Çok az un

Saklıkent Tarifi:

Kuşbaşı eti haşlayın. Suyunu çektikten sonra hafifçe kavurun. Mantarını bezelyesini havucunu patatesini ekleyin(garnitür). Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra pişirin. Püresi için; patatesleri haşlayın ve ezin. Tuz karabiber ilave edin. Çok az süt katın. Fırın tepsisini yağlayın. 2 kaşık patates püresi üzerine 2 kaşık et harcını da koyun, onunda üzerine 2 kaşık püre koyun ve etrafını kapatın. Üzerine kaşar rendesi serpin. 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için; yağ, salça ve unu biraz pişirin. Bu sosu yemeği servis yaparken üzerine dökün.


OKU ➤  Uzmanlar Dünya Süt Günü’nde Herkesi Süt İçmeye Çağırıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir