Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı et
Bezelye
Mantar
Havuç
Patates
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı yağ
Püresi için:
5 adet patates
Yarım çay bardağı süt
Tuz, karabiber
Kaşar rendesi
Sosu için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Çok az un
Saklıkent Tarifi:
Kuşbaşı eti haşlayın. Suyunu çektikten sonra hafifçe kavurun. Mantarını bezelyesini havucunu patatesini ekleyin(garnitür). Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra pişirin. Püresi için; patatesleri haşlayın ve ezin. Tuz karabiber ilave edin. Çok az süt katın. Fırın tepsisini yağlayın. 2 kaşık patates püresi üzerine 2 kaşık et harcını da koyun, onunda üzerine 2 kaşık püre koyun ve etrafını kapatın. Üzerine kaşar rendesi serpin. 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için; yağ, salça ve unu biraz pişirin. Bu sosu yemeği servis yaparken üzerine dökün.