Ramazan döneminde vücudun gün boyu ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral ihtiyacını, mevsimine uygun meyve ve sebze tüketerek karşılamak gerekiyor. Sabri Ülker Vakfı’nın paylaştığı bilgilere göre günde en az beş porsiyon meyve ve sebze tüketmek, vücudun bağışıklığını destekliyor. Oruç tutarken gün boyu süren açlık vücutta birçok değişikliği beraberinde getiriyor. Sahur ile iftara kadar geçen süre boyunca vücudun enerji ihtiyacı depo edilen …
Devamını oku »Sağlık
Dışarıdan sipariş için güvenilir restoranları tercih edin!
Gıda Güvenliği Derneği, COVID-19 salgını sürecinde akıllarda soru işareti oluşturan gıda güvenliği konusunda değerlendirmede bulundu. Virüsün sindirim değil, solunum yoluyla bulaştığını belirten Dernek Başkanı Samim Saner, riski en aza indirmek için yapılması gereken tek şeyin hijyen kurallarına eksiksiz uyulması ve dışarıdan yemek siparişi için güvenilir restoranların tercih edilmesi olduğunun altını çizdi. COVID-19 salgını ülkemizde ve tüm dünyada hayatın her alanını …
Devamını oku »Hurma yemek için 8 önemli sebebiniz var!
Hurma, Ramazan sofralarının vazgeçilmez iftariyeliklerinden. Lezzetli olmasının yanı sıra zengin içeriğiyle adeta şifa deposu! Orucun, karbonhidrat içeriği yüksek, küçük hacimde yüksek enerji sağlayan hurmayla açılması, boşalan karbonhidrat depolarının hızla yenilenmesine, gün içinde en çok arzulanan besin olan tatlı isteğinin baskılanmasına ve böylelikle iştah kontrolünün sağlanmasına yardımcı olabiliyor. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Cerit, ancak özellikle kan …
Devamını oku »İftar ve sahurda eksik etmemeniz gereken 5 besin!
Ramazan bu yıl dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün gölgesinde başlıyor. Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek bugünlerde her zamankinden önemli olduğu için, Ramazanda da bağışıklığı güçlendirici besinler tüketmeye ayrıca özen göstermek gerekiyor. Peki oruç tutacaklar hangi besinleri iftar sofralarında ve sahurda mutlaka tüketmeli? Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, Ramazan’da oruç tutarken bağışıklığı güçlü tutmak için öncelikle sahur yemeğinin …
Devamını oku »Ramazan’da bu beslenme hatalarına düşmeyin!
Onbir ayın sultanı Ramazan ayında günlük alışkanlıklarımızda değişiklikler meydana geliyor. Özellikle beslenme alışkanlıklarımızda meydana gelen değişiklikler vücudun ağırlaşması, mide yanması, uyku hali, baş dönmesi, baş ağrısı, kan şekeri düşüklüğü ve kilo artışı gibi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, yeterli ve dengeli beslenmenin her zamandan daha önemli …
Devamını oku »Ramazan’da bu 7 yolla bağışıklığınızı güçlü tutun!
COVID-19 salgını nedeniyle oruç ibadetini yerine getirirken bağışıklık sistemini güçlü tutmak daha da önemli hale geldi. Sabri Ülker Vakfı, ramazanı sağlıklı bir şekilde geçirmek için yedi temel adımın izlenmesini tavsiye ediyor: Mevsimine uygun meyve ve sebzelerle beslenmek, aşırı ve hızlı yemekten kaçınmak, iftar ve sahur aralarında yeterli sıvı almak, fiziksel olarak aktif olmak, yeterli uyku uyumak, gıda hijyenini sağlamak ve …
Devamını oku »Beslenme ve Diyette ‘Online Holistik’ Zamanı!
F.Anjel Sürmeli Holistik Beslenmeyi ve Online Holistik Diyeti anlattı… Dün de yarın demiştin… Artık harekete geçme zamanı. Ömrünüze ömür katmak için Holistik beslen ve sağlıklı bir bedene sahip ol. Birçok kişi henüz Holistik kelimesinin ne olduğu hakkında bir fikre sahip değil. Her beden gökkuşağının başka rengidir. Holistik Beslenme, bütüncül demektir. Holistik Beslenme, kişiyi ruh, beden ve zihin olarak görür. Kulaktan …
Devamını oku »Ambalajlı kuruyemiş ve kuru meyve ile sağlıklı ve güvenli beslenin!
Sosyal mesafemizi koruduğumuz, evimizde kaldığımız bu dönemde; Ramazan ayının da gelmesiyle doğru, dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra özellikle bağışıklık sistemimizi destekleyecek besinler tüketmek her zamankinden daha önemli… Havaların ısınmasıyla uzun süren oruç saatleri dengeli beslenme gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Kuruyemiş ve kuru meyveler bu dönemde vücuda ihtiyacı olan enerjiyi sağlarken vitamin ve mineral ihtiyacını da karşılamaya yardımcı oluyor. Ayrıca …
Devamını oku »Oruç tutarken bağışıklığınızı bu önerilerle güçlendirin!
Bu yıl oruç tutanların, pandemi sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirici besinleri sofralarından eksik etmemesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu, “Bu süreçte özellikle bağışıklık sistemimizi ayakta tutacak yoğurt, turşu, kefir ve zeytin gibi probiyotik ile pırasa, enginar, kereviz, soğan, sarımsak, ıspanak gibi prebiyotik içerikli gıdaları tercih etmekte yarar var.” dedi. Ramazan ayı bu yıl Koronavirüs salgını sebebiyle evlerde geçiyor. …
Devamını oku »Ramazan’da ne yiyip ne içmeliyiz? Uzmanından önemli açıklamalar…
Dini açıdan manevi duyguların öne çıktığı oruç ibadetinin yerine getirildiği mübarek Ramazan ayının içindeyiz. Bu kez Covid-19’un dünyayı kasıp kavurduğu bir zamana denk gelen mübarek ay için uzmanlar uyarıyor: “Mutlaka sahurlar yapılmalı” Koronavirüs başta olmak üzere enfeksiyonların arttığı son günlerde bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemi bir kez daha gündeme geldi. Koronavirüs ile aynı zamana denk gelen mübarek Ramazan ayı sürecinde bağışıklık …
Devamını oku »