Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Revani Tarifi

by Yemek Zevki Editör
17 Aralık 2016
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
revani
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Revani

(8-10 Kişilik)

Revani İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:
3 adet yumurta
3 Türk kahvesi fincanı irmik
3 yemek kaşığı yoğurt
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Şerbeti İçin:
8 Türk kahvesi fincanı toz şeker
8 Türk kahvesi fincanı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Revani Hazırlanışı:

Şerbeti için; Şeker ile suyu tencereye aktarın. Kısık ateşte şerbet kıvamı alana kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.  Hamur malzemesinin tümünü çukur bir kasede karıştırın. Yağlanmış orta boy bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine soğutmuş olduğunuz şerbeti gezdirin. Şerbetini çekip iyice soğuyana kadar dinlendirin. Dilimleyip isteğe göre vanilyalı dondurma eşliğinde servis yapın.

Yapım: İnci BAK
Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN

Tags: revaniRevani HazırlanışıRevani İçin Malzemelerrevani tatlısı
Previous Post

Tuzlu Çay Kurabiyesi Tarifi

Next Post

Un Kurabiyesi Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
un kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki