Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Portakallı Tavuk

by Yemek Zevki Editör
04 Eylül 2015
in Tarifler, Tavuk Yemekleri
483 10
0
Portakallı Tavuk
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

portakallı-tavukPortakallı Tavuk Malzemeler:

1 adet bütün tavuk

50 gram tereyağı

2 adet büyük boy portakal

2-3 dal taze kekik

Tuz, karabiber

Kıyılmış maydanoz

5 diş sarımsak

 

Portakallı Tavuk Hazırlanışı:

Temizlenmiş bütün tavuğun içine 1 adet portakalın dilimleri ve taze kekik dallarını yerleştirin. Derisinin üzerinden 5 ayrı bölgede delikler açıp diş sarımsakları bu derilerin altındaki bölgelere yerleştirin.

Yakmadan eritip ılınmış tereyağına kalan 1 adet portakalın suyunu ekleyin. Bu karışımdan fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün.

Tavuğu fırın tepsisine aktarıp fırının en alt rafına yerleştirin.

190 dereceye ayarlı fırında 1,5 saat pişirin. Pişirme esnasında 15 dakikada bir pişen tavuk etini kontrol edin; yani tavuğun kurumasını engellemek için 15 dakikada bir fırça yardımı ile portakallı tereyağı karışımından sürmeye devam edin. Fırından alın, üzerine irice kıyılmış maydanozdan bolca serpin. Sıcak servis yapın.

Tags: Portakallı TavukPortakallı Tavuk HazırlanışıPortakallı Tavuk TarifiPortakallı Tavuk Yapımı
Previous Post

WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey Fuarları Açıldı!

Next Post

Ev Yapımı Ketçap

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ev Yapımı Ketçap

Ev Yapımı Ketçap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki