Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Portakallı Pelte

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
2
Portakallı Pelte

Portakallı Pelte

740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Malzemeler
2 adet portakal
2 bardak su
2 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı toz zencefil

Portakallı Pelte Tarifi;
Portakalları yıkayıp kuruladıktan sonra rendenin ince tarafı ile kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın.
Portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, şeker, zencefil ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye aktarın. Orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
Küçük bir kasede yarım bardak ılık su ile nişastayı ezin ve karışıma ilave edip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek yaklaşık 5 dakika pişirin.
Pelteyi ocaktan alıp ılındıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerini arzuya göre portakal kabuğu şekerlemesi, kıyılmış badem ya da incir şekerlemesi gibi farklı malzemeler ile süsleyebilirsiniz.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Fava

Next Post

Emsan’dan Bayram Sofralarınıza Şıklık Katan Ürünler

Yemek Zevki Editör

Next Post

Emsan’dan Bayram Sofralarınıza Şıklık Katan Ürünler

Comments 2

  1. Kanlaya says:
    14 yıl ago

    sunumun da rreimlsein de çok hoş,hele bu tatlıya kim hayır diyebilir ki…ellerine sağlık bu arada yeni bir fotoğraf makinası arıyorum ve rreimlseini arkdşlara soruyorum..acaba makinan hangisi???sevgiler canım..

    Yanıtla
    • John says:
      14 yıl ago

      ne kadar sade ve şık bir masa..emeklerine sağlık canım..kek nefis gf6rfcnfcyor..iki turune7gil yanyana ne gfczel olmuşlardır:)

      Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki