Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Pırasa Dolması

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Sebze Yemekleri
478 15
1
Pırasa Dolması

Pırasa Dolması

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

Pırasa Dolması

• 1 kilo kalın pırasa
• 200 gram kıyma
• Yarım su bardağı ince bulgur
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 tutam maydanoz
• 1 tutam nane
• Tuz, karabiber, pul biber
• 1 çay bardağı su
• 2–3 çorba kaşığı sıvı yağ

Pırasa Dolması Tarifi:

1. Pırasaların beyaz kısımlarını uzunca kesin. Bol kaynar suda
hafif yumuşayana kadar haşlayın. Süzün.
2. Bir kapta kıyma, bulgur, kıyılmış maydanoz, nane, salça, tuz
ve baharatları yoğurun.
3. Pırasaları ortadan uzunlamasına kesin. Bir kanarına iç malzemeyi
koyun. Muska şeklinde katlayın. Tencereye dizin. Üzerine
yeterince su, tuz, ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın. Kısık
ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
4. Sıcak servis edin. Arzunuza göre üzerine sarımsaklı yoğurt
gezdirerek de servis edebilirsiniz.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Next Post

Halep Usulü İçli Köfte

Yemek Zevki Editör

Next Post
Halep Usulü İçli Köfte

Halep Usulü İçli Köfte

Comments 1

  1. Dmitry says:
    14 yıl ago

    şu kilo plerbomi olmasa her istediğimizi yiyebilsek keşkearada böyle kaçamaklar iyi olur nefis olmuş pide ellerine sağlık arkadaşım

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki