Pilav

pilav

Malzemeler

1 kilo pirinç

1.5 litre su

250 gram tereyağı

Bir çay bardağı arpa şehriye

Tuz

Hazırlanışı

Yağı iyice kızdırın. Arpa şehriyeyi kavurun. 30 dakika ılık suda beklettiğiniz pirinci kızdırdığınız yağa bırakın. Tuzu ekleyin. Pirinç yağı emip, kızarmaya başlayınca yağı bırakacaktır, bu sırada suyunu ekleyin. 20 dakika süreyle dinlendirin.

Not: Her pirinç aynı olmaz. Yeni mahsul az su ister. Pirinç saçma gibi dağıldığında suyu ekleyin.

 

OKU ➤  Emsan’dan Mutfaklara Bir İlk ‘Ceraflame’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir