Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler İftar Yemekleri

Pikan ve Cranberry’li Pilav

by Yemek Zevki Editör
06 Aralık 2014
in İftar Yemekleri
468 25
0
Pikan ve Cranberry’li Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

18

Pikan ve Cranberry’li Pilav Malzemeler:

> 2 su bardağı pilavlık pirinç (Tercihen calrose pirinci)

> 3 su bardağı sıcak su > 1 demet taze soğan

> 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 1 küçük kase pikan > 1 küçük kase cranberry

Pikan ve Cranberry’li Pilav Hazırlanışı:

Pirinci, birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı sıvı yağı tencerede ısıtıp pirinci sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım yüksek ateşte kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyu çekene kadar pişirin. Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağı ısıtıp ince ince doğranmış taze soğanları kavurun. Cranberry ve pikanı da ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp ocaktan alın. Bu arada pirinç suyunu çekince pilavı ocaktan alın. Buzdolabından çıkardığınız tereyağından, küçük küçük parçalar kesip pilavın üzerine serpin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika bu şekilde demlendirdikten sonra ayrı bir tavada kavurduğunuz taze soğanlı karışımı ekleyin. Tekrar karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.

Tags: Pikan ve Cranberry’li PilavPikan ve Cranberry’li Pilav HazırlanışıPikan ve Cranberry’li Pilav MalzemelerPikan ve Cranberry’li Pilav Tarifi
Previous Post

Ispanaklı ve Cranberry’li Salata

Next Post

Pikanlı Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pikanlı Kurabiye

Pikanlı Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki