Peynirli Zarf Börek İçin Malzemeler;
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
250 gram yumuşak margarin
1 çorba kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kase beyaz peynir
Yarım demet dereotu
Üzeri için:
2 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu, susam veya haşhaş
(1 tepsi için)
Hazırlanışı:
Böreğin harcı için ufalanmış beyaz peyniri ince kıyılmış dereotu ile karıştırın.
Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabında iyice karıştırdıktan sonra azar azar unu ilave edin ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve bezeleri teker teker, un serpilmiş tezgahın üzerinde, oklava yardımıyla kare şeklinde açıp yağlayın.
Her bir karenin üzerine iç malzemeden yayıp dört bir köşesini ortada birleştirerek katlayın.
Börek hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.